Arhiva

Arhiva pentru tagul: şuncă

Rulouri de șuncă cu brânză

Ingrediente: Pentru aluat: 500 g făină 210 ml apă 15 g drojdie 1 ½ linguri sare 6 linguri unt Umplutura: 2 buchețele rucola 200 g brânză parmezan, rasă 200 g șuncă serrano sau pastramă de porc 12 roșii uscate, deshidratate ulei de măsline Preparare: Pentru aluat: se dizolvă drojdia în apă călduță, se adaugă untul topit și răcit, puțin câte puțin, făina și sarea. Se formează un aluat moale, se frământă câteva minute bune. Se divide în două și se fac 2 bile mari, se pun în pungi de plastic și se lasă să se odihnească 30 de minute, Se

Aperitive, Aperitive cu brânză, Aperitive cu carne, Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Macaroane cu şuncă şi mozzarella

Ingrediente: 3 ceşti macaroane 3 felii şuncă un vârf de cuţit piper 3 ouă 1 ceaşcă smântână 1 ceaşcă lapte un vârf de cuţit nucşoară ½ ceaşcă brânză mozzarella Preparare: Se toacă şunca, se bat ouăle, se macină nucşoara şi se fărâmiţează mozzarella. Pastele se fierb 10 minute cu sare. Nu trebuie să fie prea moi. Se căleşte şunca, se adaugă pastele scurse. Se condimentează cu sare şi piper după gust. Se aşază pastele în tavă unsă. Se face un amestec din ouă, smântână, lapte şi nucşoară şi se toarnă peste paste. Deasupra se rade brânza mozzarella. Se coace o

Pizza şi paste, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de cartofi cu hrean

Ingrediente: 1 ceaşcă ceapă verde, tocată 1 linguriţă sare 1 ceaşcă şuncă 1 linguriţă hrean ras un vârf de cuţit piper 5 ceşti cartofi fierţi tocaţi 3 ouă 1 linguriţă muştar 1 linguriţă oţet 1 ceaşcă ţelină tocată un vârf de cuţit boia iute Preparare: Se toacă ceapa şi ţelina. Se rade hreanul. Se fierb cartofii, se curăţă, se taie felii, apoi se amestecă cu ţelina, ouăle şi ceapa. Se condimentează totul cu sare şi piper. Se amestecă muştarul cu hreanul, boia şi oţet și se toarnă peste salată. Se lasă la rece câteva ore înainte de servire. Deasupra se

Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei, Salate, Salate cu carne | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de cartofi cu pătrunjel

Ingrediente: 1 ceaşcă pătrunjel 1 castravete murat 1 ceaşcă maioneză 5 cartofi 1 ceaşcă smântână sare piper 1 ceaşcă ceapă verde 1 ceaşcă ţelină 1 ceaşcă şuncă Preparare: Se toacă ceapa, ţelina, pătrunjelul, castraveţii şi şunca. Se fierb cartofii în apă cu sare, o jumătate de oră, se scurg, se decojesc şi se taie cuburi. Se amestecă smântâna cu maioneza şi se condimentează cu sare şi piper. Se adaugă cartofii şi se lasă la rece câteva ore. Se adaugă ceapa, ţelina, pătrunjelul, castraveţii şi şunca. Se condimentează după gust.

Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei, Salate, Salate cu carne | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de cartofi roşii

Ingrediente: câteva linguriţe oţet 1 ceaşcă apă 1 ceaşcă zahăr un vârf de cuţit sare un vârf de cuţit piper 5 cartofi 1 linguriţă făină 1 ceaşcă şuncă 1 ceapă 1 ceaşcă ţelină Preparare: Se fierb cartofii şi se decojesc. Se prăjeşte şunca tocată până se rumeneşte, apoi se căleşte ceapa în aceeaşi tigaie. Se adaugă ţelina tocată şi se lasă la foc mic până se înmoaie. În puţin din uleiul rămas se prăjeşte făina, se amestecă până se rumeneşte, se stinge cu oţet, apă, zahăr. Se condimentează cu sare şi piper, sosul trebuie să fie gros. Cartofi se taie

Mâncăruri cu legume, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei, Salate, Salate cu legume | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de cartofi cu şuncă

Ingrediente: 100 g şuncă 3 ouă 150 g maioneză 500 g cartofi sare 3 cepe verzi Preparare: Se spală cartofii și se pun la fiert la foc mic, apoi se scurg și se lasă să se răcească. Se decojesc şi se taie cuburi. Separat, se toacă şunca şi se prăjeşte, într-un vas se fierb ouăle, se decojesc şi se taie. Se toacă ceapa şi se amestecă cu ingredientele amintite mai sus. Se amestecă şi se serveşte imediat.

Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei, Salate, Salate cu carne | Print | Nici o opinie pana acum

Cheeseburger argentinian

Ingrediente: 500 g carne de vită, tocată 100 g șuncă afumată 2 ouă fierte tare 1 ou 2 roșii potrivite 100 g brânză mozzarella 4-6 chifle de pâine unt sare, piper, după gust pătrunjel tocat 2 linguri coriandru tocat Preparare: Carnea tocată se omogenzează cu un ou, coriandru, pătrunjel, sare și piper, după gust. Se formează niște bile, care se tasează și se prăjesc în ulei, 7-10 minute pe fiecare parte sau până sunt făcute. Se taie chiflele în două, dar nu de tot, se pun chiftelele din carne, deasupra o felie de șuncă, o felie subțire de brânză și

Aperitive, Aperitive cu brânză, Bucătăria argentiniană, Mâncăruri cu brânză, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Pui cu ciuperci și smântână

Ingrediente: 1 lingură ulei vegetal 2 căței de usturoi pisați 2 felii de bacon 4 jumătăți piept de pui 2 fire ceapă verde tocată 350 g ciuperci 50 ml brandy 1 ceașcă smântână ½ ceașcă supă de pui piper negru Preparare: Se încinge uleiul în wok la foc mediu, se pun usturoiul și feliile de bacon și se călesc. Se adaugă bucățile de pui și se amestecă pe foc până cand devin moi. Se înlătură de pe foc și se țin la cald. Separat, se călesc în wok ciupercile curățate și tăiate mărunt și ceapa verde, se toarnă peste ele

Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Rulouri de şuncă

Ingrediente: 4 felii subţiri de şuncă 1 dovlecel 1 fir praz, partea albă 1 morcov 1 inimă de varză 200 g orez brun, fiert Sare, piper Ulei ½ linguriţă oţet balsamic Preparare: Se înăbuşă legumele apoi se omogenizează cu mixerul să rezulte un piure, apoi incorporează orezul, sare, piper, puţin ulei şi oţet. Se întinde compoziţia pe feliile de şuncă, care se rulează. Se pot decora cu puţin pătrunjel tocat şi piper roşu. Se servesc reci, pe frunze de salată.

Aperitive, Aperitive cu carne, Mâncăruri cu carne, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Ruladă de spanac umplută cu șuncă

Ingrediente: 1 ½ kg spanac 70 g untură 100 g făină 300 ml lapte 150 g șuncă 100 g smântână 3 ouă Sare, piper Preparare: Din untură, făină și lapte se prepară un sos alb legat. Când este rece se va incorpora, amestecând mereu, gălbenușurile, spanacul fiert, scurs și trecut prin sită, albușurile bătute spumă tare și după gust – sare, piper. Compoziția se toarnă într-o tigaie dreptunghiulară și unsă bine. Se coace. Când este gata se răstoarnă pe farfuria de servit. Deasupra se presară șunca tocată mărunt și smântâna încălzită. Se rulează și se servește imediat. Se poate presăra

Aperitive, Aperitive cu carne, Aperitive cu ouă, Carne de porc, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum