Arhiva

Arhiva pentru tagul: supă

Rulouri de varză cu stafide şi seminţe de floarea-soarelui

Ingrediente: 1 varză mare 3 linguriţe ulei de măsline 1 ceaşcă ceapă tocată 1 ceaşcă orez brun 3 ceşti supă 3 linguriţe stafide 5 linguriţe seminţe decojite de floarea-soarelui un vârf de cuţit chimen măcinat bine un vârf de cuţit cardamom pisat sare, piper, după gust 3 conserve de roşii cu suc 250 ml apă 1 linguriţă zahăr Preparare: Se dă apă în clocot. Se adaugă varza şi se opăreşte până se înmoaie, un sfert de oră. Se scurge şi se lasă să se răcească. Se încinge ulei în tigaie, se adaugă ceapa tocată şi se căleşte 3 minute amestecând

Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum

Șnițele de soia

Ingrediente: 1 pachet soia pentru șnițele 1 ceașcă semințe de susan Făină Sare, piper Ulei 500 ml supă de legume Preparare: Se înmoaie bucățile de soia în supă de legume 30 de minute, după care se scurg bine. Se condimentează cu sare și piper, apoi se dau prin făină și semințe de susan. Se prăjesc pe fiecare parte 2-3 minute. Se servesc cu salată.

Aperitive, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum

Paste asortate cu sparanghel

Ingrediente: 500 g sparanghel 1 ceaşcă supă 300 g ciuperci 300 g paste fidea 1 linguriţă ulei de măsline un vârf de cuţit piper 1 ceaşcă brânză parmezan Preparare: Se taie sparanghelul bucăţi mici, se taie ciupercile felii, iar parmezanul se rade pe răzătoarea mare. Se fierbe fideaua şi se scurge. Sparanghelul se căleşte la foc mic câteva minute. Se adaugă supa şi ciupercile şi se fierb la un loc, 10 minute. Pastele se aşază pe platou şi se amestecă cu sparanghelul. Deasupra se rade parmezan şi se serveşte imediat.

Mâncăruri cu legume, Pizza şi paste, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Pui cu lapte și ciuperci

Ingrediente: 500 g piept de pui, fiert 250 ml supă de pui 250 ml lapte 60 g făină 60 g unt 4 gălbenuşuri de ou 4 ciuperci ½ ardei roşu, tăiat cuburi mici 1 linguriţă suc de lămâie sare şi piper Preparare: Se feliază ciupercile şi se călesc într-o cratiţă cu unt topit, la foc mic, se sting apoi cu făină, se condimentează cu sare şi piper, se omogenizează bine, după care se toarnă supa de pui şi laptele. Se amestecă în continuu, până când compoziţia se îngroaşă , apoi vasul se punea deasupra altuia cu apă fierbinte şi se

Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Mâncare de varză la cuptor

Ingrediente: 700 g carne tocată de vită 1 ceapă albă 1 ceaşcă sos de roşii 1 varză albă 1 ceaşcă orez 1 linguriţă sare ulei 3 ceşti supă Preparare: Se pune ulei în tigaie, se încinge, se adaugă carnea şi se căleşte până capătă o culoare uşor aurie. Excesul de grăsime acumulat se scurge. Separat, se căleşte ceapa şi se amestecă cu sosul de roşii, varza tocată şi orezul, se condimentează cu sare, după gust și se toarnă peste carne, se amestecă şi compoziția obţinută se aşază pe o tavă. Deasupra se toarnă supa şi se coace în cuptorul încins

Aperitive cu legume, Bucătăria românească, Carne de vită, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei, Reţete | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de cartofi cu cremă de busuioc

Ingrediente: 3 căţei de usturoi 1 ceaşcă maioneză 1 linguriţă sare 3 linguriţe suc de lămâie un vârf de cuţit piper busuioc 5 cartofi 1 ceaşcă supă 3 linguriţe muştar 1 ceaşcă smântână 5 ouă fierte Preparare: Se fierb ouăle, se curăţă şi se taie felii subţiri. Se zdrobeşte usturoiul. Se pun cartofii la fiert în apă rece cu sare și se lasă fără capac la foc mic un sfert de oră, să se înmoaie. Se iau de pe foc şi se scurg. Se lasă să se răcească puţin şi se curăţă. Se taie mărunt şi se amestecă cu supa.

Bucătăria greacă, Reţeta zilei, Reţete, Salate cu legume | Print | Nici o opinie pana acum

Supă de linte cu lapte de soia

Ingrediente: 400 g linte roşie 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 L supă de legume 3 linguri lapte de soia 1 lingură pastă curry 2 linguri ulei frunze de coriandru, tocate mărunt Preparare: Se toacă ceapa mărunt şi se căleşte în puţin ulei, se adaugă pasta de curry, amestecând mereu pentru a se omogeniza. Se stinge cu supa de legume, se lasă să dea în clocot, după care se adaugă boabele de linte, se acoperă vasul cu un capac şi se fierbe înăbuşit timp de 30 de minute, sau până se înmoaie lintea. Coriandrul mărunţit se combină cu laptele

Reţeta zilei, Reţete de post, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri | Print | Nici o opinie pana acum

Supă de parmezan şi ceapă caramelizată

Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 2 căni ceapă tocată 2 frunze dafin 2 ½ sare piper 2 căni supă de legume 2 căni crutoane de pâine ½ cană smântână ½ cană parmezan 1 căţel de usturoi 1 lingură busuioc şi coriandru tocat 1 lingură pătrunjel Preparare: Într-o oală, se încălzeşte uleiul de măsline, se căleşte ceapa, usturoiul şi dafinul, timp de 7 minute. Ceapa trebuie să se caramelizeze. Se asezonează cu sare şi piper. Se adaugă supa, usturoi, cimbru şi dafin. Se dă totul într-un clocot, apoi se reduce focul şi se fierbe înăbuşit 40 de minute. La sfârşit,

Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri | Print | Nici o opinie pana acum

Supă de roşii cu linte

Ingrediente: 2 linguri unt (ghee) ¼ lingură chimen, măcinat 2 ardei iuţi mici, uscaţi, tocaţi ½ linguriţă garam masala 1 căţel de usturoi, tocat mărunt 50 g linte 400 g roşii decojite, tocate şi sucul lor 500 ml supă de legume 1 linguriţă zahăr ½ linguriţă şofran sare Preparare: Se încălzeşte untul (ghee) într-o tigaie mare, se adaugă chimenul, ardeii, garam masala şi usturoiul. Se călesc la foc mic, amestecând continuu. Se adaugă lintea, roşiile şi supa de legume. Se dă totul într-un clocot, se condimentează cu zahăr, şofran şi sare, apoi se fierbe înăbuşit 30 de minute. Se adaugă

Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri | Print | Nici o opinie pana acum

Supă de morcovi

Ingrediente: 1 ceapă mică, curăţată, tăiată 1 lingură ghimbir, tocat 1 lingură ulei de măsline 1 linguriţă curry ½ linguriţă chimen 2 căni supă de pui 500 g morcovi, proaspeţi, mici, curăţaţi 1 linguriţă sare ¼ linguriţă scorţişoară 1 linguriţă boia iute 2 linguriţe suc de lămâie 3 linguri frunze tocate de coriandru ¼ cană iaurt degresat Preparare: Se încinge ulei într-o tigaie, se căleşte ceapa cu ghimbirul. Se amestecă continuu, se adaugă curry şi chimenul şi se prăjeşte totul încă un minut, la foc mic, până când aromele încep să fie emanate. Se adaugă o cană din supa de

Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri | Print | Nici o opinie pana acum