Arhiva

Arhiva pentru tagul: susan

Tofu cu pastă de susan

Ingrediente: 5 linguri pastă de susan 1 ceaşcă făină 1 căţel de usturoi măcinat 3 linguriţe sos de soia 1 cană apă 500 g tofu cuburi Preparare Se prepară un amestec din pasta de susan, făină, usturoi şi sos de soia. Se adaugă apă şi se dă tofu prin acest amestec, apoi se aşază pe o tavă unsă şi se pune la copt un sfert de oră în cuptorul încins.

Aperitive, Aperitive cu brânză, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Tofu thailandez

Ingrediente: 5 linguriţe nucă de cocos rasă seminţe de susan 400 g tofu tăiat cuburi 1 linguriţă rădăcină de ghimbir tocat 5 linguri unt de arahide 1 ceaşcă ceapă verde, tocată 1 linguriţă sos de soia 5 linguriţe ulei de măsline Preparare: Se încinge uleiul şi se căleşte ceapa. Se adaugă tofu tăiat cuburi şi se lasă câteva minute la foc mic. Se adaugă sosul de soia, apoi, după 3 minute, ghimbirul şi untul de arahide. Se amestecă uşor, ca să nu se zdrobească. Se ia de pe foc. Se adaugă nuca de cocos, se amestecă, iar la final, se

Aperitive, Aperitive cu brânză, Aperitive cu legume, Bucătăria thailandeză, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Șnițele de soia

Ingrediente: 1 pachet soia pentru șnițele 1 ceașcă semințe de susan Făină Sare, piper Ulei 500 ml supă de legume Preparare: Se înmoaie bucățile de soia în supă de legume 30 de minute, după care se scurg bine. Se condimentează cu sare și piper, apoi se dau prin făină și semințe de susan. Se prăjesc pe fiecare parte 2-3 minute. Se servesc cu salată.

Aperitive, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum

Lipii cu zahtar

Ingrediente: Aluat: 1 kg făină 2 linguriţe drojdie 50 ml ulei de măsline 450 ml apă 1 linguriţă sare Sos: 5 linguri zahtar (susan, sumac, cimbru) 5 linguriţe seminţe de susan Preparare: Se face un aluat din făină, drojdie dizolvată în puţină apă caldă, sare, ulei şi apă. Se frământă bine, după care se împarte în 6, se pudrează cu făină, se acoperă şi se lasă să crească. Când îşi dublează volumul, aluatul rezultat se întinde şi se unge cu ulei şi sos. Lipiile obţinute se coc 30 de minute în cuptorul încins, până se rumenesc.

Aperitive, Bucătăria libaneză | Print | Nici o opinie pana acum

Aripioare de pasăre caramelizate

Ingrediente: 10 aripioare, înjumătățite 3 linguri făină sare, piper, după gust 3 linguri pastă de tomate 3 linguri muștar 4 linguri miere de albine ulei de floarea soarelui pentru prăjit sos Worcestershire semințe de susan Preparare: Se marinează câteva ore carnea, în sare, piper și sos Worcestershire. Separat, într-un vas înalt, se pune ulei de floarea soarelui suficient cât să acopere aripioarele, se face baie de ulei, la foc iute. Se pun aripioarele, date prin făină în prealabil, se lasă până devin crocante. Se scot și se scurg. Într-un alt vas se prepară o compoziție din muștar, pasta de tomate

Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Friptură de pui dulce-acrișoară

Ingrediente: 8 jumătăți piept de pui dezosat 1 cană ananas, din compot 2 ardei grași verzi 2 linguri amidon 400 ml apă 100 ml oțet alb suc ananas 2 cuburi de concentrat supă de pui 300 g făină albă 50 ml ulei de susan 20 g amidon sare, piper, zahăr după gust 1 ou 475 ml apă ulei pentru prăjit Preparare: Pentru sos, într-o cratiță se combină 1 ½ ceașcă apă, sare, 1 linguriță zahăr, oțet, suc de ananas și concentratul de supă. Se lasă să fiarbă. Separat, se omogenizează 20 g amidon cu 4-5 linguri de apă și se

Bucătăria chineză, Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Baba ghanouj

Ingrediente: 1 vânătă 1 căţel de usturoi 4 linguri suc de lămâie 4 linguri pastă de susan 3 linguri apă 1 lingură ulei de măsline sare, piper, după gust Preparare: Se zdrobeşte usturoiul cu sare. Cu scobitoarea se găureşte vânăta, în câteva locuri, apoi se înveleşte cu o folie de aluminiu şi se coace pe grătar. Când se înmoaie, se pune ne în apă rece şi se curăţă de coajă, se scurge, se toacă mărunt, ca să se obţină un piure. În robotul de bucătărie se face un sos din pasta de susan, usturoiul zdrobit, apă şi sucul de lămâie.

Aperitive, Aperitive cu legume, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Broccoli cu susan și ghimbir

Ingrediente: 3 linguriţe semințe de susan 1 ceaşcă supă de pui 1 linguriţă sos de soia 1 linguriţă ulei de susan 3 linguriţe ulei de arahide 3 căţei de usturoi 1 linguriţe rădăcină de ghimbir tocat 500 g broccoli Preparare: Se rupe broccoli bucheţele, se spală şi se scurge. Se zdrobeşte ghimbirul şi usturoiul cu sare şi ulei. Susanul se prăjește 3 minute la foc mediu sau mic amestecând mereu, când se rumenește puţin se iau de pe foc şi se pun deoparte. Se amestecă supa cu sosul de soia, uleiul de susan. Separat se încinge puţin ulei de arahide

Reţeta zilei, Salate, Salate cu legume | Print | Nici o opinie pana acum

Supă-cremă de năut cu dukkah

Ingrediente: 125 g seminţe de susan 125 g alune de pădure, tocate 3 linguri frunze proaspete de coriandru, tocate 2 linguri seminţe de chimen 1 linguriţă sare 3 cepe mici, mărunțite 4 linguri ulei de măsline 400 g năut boabe 3 L supă de pui 2 frunze de dafin condimente după gust o linguriţă piper alb, boabe Preparare: Boabele de năut se pun la înmuiat minimum 12 ore, în apă rece, fără sare, apoi se fierbe cca 1 ½ ore, în apă, fără sare. Se prepară dukkah: se prăjesc toate seminţele, 5 minute, fără să se ardă. Se lasă să

Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri | Print | Nici o opinie pana acum

Sushi cu ton, castraveţi, avocado şi ghimbir

Ingrediente: ½ foaie de nori 80 g orez fiert 30-50 g carne de ton tocată 2 linguri icre (tobiko) 2 castraveţi tăiaţi fâşii 1 avocado tăiat fâşii 1 linguriţă susan prăjit 1 lingură maioneză ½ linguriţă boia picant 1 linguriţă wasabi 1 lingură sos de soia 1 lingură ridiche albă rasă 1 lingură alge comestibile wakame 1 lingură ghimbir murat piper Preparare: Se întinde o folie de plastic pe un makisu, se pudrează cu susan, apoi, deasupra, se aşază orezul. Peste acesta urmează foaie de alge nori (cu partea lucioasă în jos), apoi un amestec format din maioneză, boia, piper.

Aperitive cu peşte, Bucătăria japoneză, Peşte, Reţeta zilei | Print | 1 Opinie