Arhiva

Arhiva pentru tagul: tăiţei

Supă japoneză cu tofu

Ingrediente: 250 g tăiţei 2 linguri ulei de măsline 5 cepe verzi tăiate pe diagonală 1 linguriţă ghimbir tocat 1 L supă de pui ½ căpăţână varză tocată 300 g tofu tăiat cuburi sare, piper Preparare: Se fierb tăiţeii în apă cu sare, se scurg şi se amestecă cu 1 lingură ulei de măsline, apoi se pun deoparte. Separat, se amestecă restul de ulei de măsline încins cu ceapa tocată şi ghimbirul. Se căleşte la foc mic, 3 minute, până ce legumele se înmoaie, apoi se adaugă supa de pui. Se dă în clocot, se fierbe la foc mic, după

Bucătăria japoneză, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri | Print | Nici o opinie pana acum

Tăiţei şi carne de porc

24 iulie – 1990: Senatul României adoptă un proiect de lege prin care se instituie ca sărbătoare naţională a României ziua 1 decembrie, zi în care, în anul 1918, prin unirea Transilvaniei cu România, s–a încheiat procesul constituirii statului naţional unitar român. Ingrediente: 450 g tăiţei 500 g carne de porc 120 ml sos de soia 50 ml sherry 80 g unt de arahide 1 lingură oţet de orez un vârf de cuţit sos picant 7-8 căţei de usturoi zdrobit 2 linguri ghimbir ras 2 linguri ulei de susan 500 g muguri de fasole 5 cepe verzi 1 linguri ulei

Carne de porc, Mâncăruri cu carne, Pizza şi paste, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Orez cu tăiţei

20 februarie – pomenirea sfântului mucenic Sadoc episcopul şi a sfinţilor ce s-au săvârşit împreună cu dânsul, o sută douăzeci şi opt la număr. Sf. Mucenic Sadoc, Episcopul Persiei şi cei 128 de martiri au suferit împreună cu dânsul în Persia, sub împăratul Savoriu al II-lea. Sf. Sadoc era succesorul mucenicului Simeon (prăznuit în 17 aprilie). Odată, Sadoc a avut un vis în care Sf. Simeon îi povestea despre cum a pătimit el însuşi moartea ca martir. Înfăţişat în mare slavă la capătul unei scări care ducea în rai, Sf. Simeon i-a spus: “Ridică-te până la mine, Sadoc, nu-ţi fie

Orez, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum

Salată picantă de paste cu sos de arahide

17 ianuarie – în anul 38 î.H Octavian se căsătorește cu Drusilla. În 1377 Papa Grigore XI mută papalitatea înapoi la Roma, din Avignon. În 1605 se publică pentru prima dată Don Quijote. În 1917 SUA plăteşte Danemarcei 25 de milioane de dolari pentru Insulele Virgine Americane. În 1871 se naște Nicolae Iorga, istoric, critic literar, memorialist și politician român, iar în 1936 moare – Mateiu I. Caragiale. Salată picantă de paste cu sos de arahide Ingrediente: 1 ceaşcă morcovi un vârf de cuţit zahăr 3 linguriţe ghimbir 3 ceşti paste tăiţei 3 linguriţe sos de soia 3 linguriţe oţet

Bucătăria thailandeză, Reţeta zilei, Salate | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de creveţi şi paste

15 ianuarie – în anul 69 Otho este proclamat împărat roman, se sinucide după 3 luni. În 1759 se deschide publicului The British Museum. 1834 este anul când s-a deschis, pe lângă Societatea Filarmonică din Bucureşti, “Şcoala de muzică vocală, de declamaţie şi de literatură” ce avea menirea de a pregăti actori calificaţi. Directorul şcolii era Ion Heliade Rădulescu. În 1959 Fidel Castro își asumă funcția de premier al guvernului cubanez. În 1850 se naște poetul național al românilor – Mihai Eminescu, iar în 1937 moare prozatorul român Anton Holban. Salată de creveţi şi paste Ingrediente: 300 g creveţi decorticați

Bucătăria thailandeză, Reţeta zilei, Salate | Print | Nici o opinie pana acum

Ciorbă de pui şi legume

Ingrediente: 150 ml ulei de măsline 500 os de vită 500 g aripi şi gât de pui (tăiate în 2) 250 g mazăre 1-3 cepe tăiate cuburi 1-3 cartofi tăiaţi cuburi 1 zucchini mare tăiat cuburi 600 g năut fiert (cu tot cu zeamă) 3 linguriţe mentă uscată 2 L apă 150 g tăiţei cu ou (mărunţiţi) 150 ml suc de roşii sare, piper Preparare: Se încinge ulei în tigaie, se adaugă osul şi carnea, se călesc împreună până se rumenesc, apoi se amestecă cu ceapă, cartofi tăiaţi cuburi, zucchini, năut şi zeama de la năut. Se condimentează totul cu

Supe / Ciorbe cu carne, Supe, ciorbe, borşuri | Print | Nici o opinie pana acum

Ciorbă de pui şi legume

Ingrediente: 150 ml ulei de măsline 500 os de vită 500 g aripi şi gât de pui (tăiate în 2) 250 g mazăre 1-3 cepe tăiate cuburi 1-3 cartofi tăiaţi cuburi 1 zucchini mare tăiat cuburi 600 g năut fiert (cu tot cu zeamă) 3 linguriţe mentă uscată 2 L apă 150 g tăiţei cu ou (mărunţiţi) 150 ml suc de roşii sare, piper Preparare: Se încinge ulei în tigaie, se adaugă osul şi carnea, se călesc împreună până se rumenesc, apoi se amestecă cu ceapă, cartofi tăiaţi cuburi, zucchini, năut şi zeama de la năut. Se condimentează totul cu

Supe / Ciorbe cu carne, Supe, ciorbe, borşuri | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de tăiţei cu varză

Ingrediente: 300 g tăiţei pentru prepararea supelor instant 1 varză 150 g seminţe de floarea soarelui 200 g migdale 200 g zahăr 2 cuburi condimente pentru supă 150 ml vin roşu 5 linguriţe sos de soia ulei sare, piper Preparare: Se toacă varza şi migdalele. Se prăjesc tăiţeii, seminţele de floarea soarelui şi migdalele. Se amestecă. Se condimentează. Se face un sos din ulei, cuburile pentru supă dizolvate, sosul de soia şi vinul. Se toarnă peste salată. Se lasă la rece câteva ore înainte de servire.

Aperitive, Aperitive cu legume, Mâncăruri cu legume, Pizza şi paste, Reţete de post, Salate cu legume | Print | Nici o opinie pana acum

Paste cu sos de roşii

Ingrediente: 700 g sos de roşii 250 g smântână slabă sau amestecată cu lapte 3 căţei de usturoi un vârf de cuţit nucşoară 3 linguriţe busuioc 250 g tăiţei 3 linguriţe brânză parmezan sare, piper Preparare: Se amestecă sosul de roşii cu smântâna şi usturoiul zdrobit. Se adaugă nucşoară şi busuioc şi se condimentează cu sare şi piper, după gust. Se lasă la foc mic, cam trei sferturi de oră, fără a clocoti. Separat, se pune apă la fiert cu sare. Se adaugă pastele şi se fierb 10 minute până se înmoaie puţin. Se scurg şi se amestecă cu sosul

Bucătăria italiană, Garnituri, Mâncăruri cu legume, Pizza şi paste | Print | Nici o opinie pana acum

Salată cu telemea, mazăre, praz şi tăiţei

Ingrediente: 300 g tăiţei 300 g mazăre verde congelată 200 g telemea 80 g praz tocat 50 ml ulei de măsline 2 linguri suc de lămâie 2 linguri sos de soia 1 linguriţă zahăr sare, piper Preparare: Tăiţeii se pun la fiert în apă cu sare, se lasă 5 minute la foc mediu, apoi se scurg, se clătesc cu apă rece şi se lasă deoparte. Acelaşi procedeu se aplică mazărei. Între timp, se combină prazul cu ulei de măsline, suc de lămâie, sos de soia, zahăr, sare şi piper. În final, se amestecă pastele cu legumele şi brânza. Sosul se

Salate, Salate cu brânză | Print | Nici o opinie pana acum