Arhiva

Arhiva pentru tagul: tigaie

Cartofi prăjiţi

Nu umpleţi tigaia cu cartofi până la refuz, pentru că vor scădea temperatura uleiului înfierbântat şi se vor lipi între ei, înainte de a-i pune în ulei încins ştergeţi-i cu prosop de hârtie. Nu se utilizează ulei folosit, iar cartofii se sărează de abia spre final, când sunt deja prăjiţi. Nu exageraţi cu această mâncare pentru copii, chiar dacă au un timp redus de preparare.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Paste făinoase gustoase

Când pregătiţi pastele făinoase, puteţi să diversificaţi gustul dacă le combinaţi cu pâine prăjită, astfel: tăiaţi o felie de pâine în bucăţele mici pe care le prăjiţi într-o tigaie încinsă, apoi le amestecaţi cu pastele fierte dinainte, fierbinţi.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Şniţele şi grătare fragede

Carnea pe care dorim să o folosim la şniţele sau grătare devine mult mai fragedă dacă înainte să o preparăm, o ungem cu un amestec de ulei cu oţet. Astfel, pusă pe grătar sau în tigaie, carnea se va pătrunde mai uşor şi va căpăta gust bun datorită acestei marinate.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Dulceaţă sau miere zaharisită

Aveţi nevoie de dulceaţa sau de mierea din cămară, dar s-au zaharisit peste iarnă? Puneţi-le într-o tigaie cu apă fierbinte şi lăsaţi-le acoperite măcar 30 de minute. Vor fi ca noi!

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Să nu se prindă omleta de fundul tigăii

Când bateţi ouăle pentru omletă, picuraţi şi 2 linguri de apă rece, amestecaţi bine şi turnaţi în tigaie, veţi observa că oul nu se va mai prinde de fundul vasului, asta datorită apei.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Ardei umpluţi cu ciuperci

Ingrediente: 6 ardei graşi 1 ardei capia 1 ceapă albă 2 morcovi 200 g orez 500 g roşii decojite, în bulion 500 g ciuperci pătrunjel tocat sare, piper, după gust 1 linguriţă de busuioc ulei Preparare: Se taie cubuleţe ardeiul capia şi ciupercile, morcovii se dau prin răzătoare, apoi se călesc în ulei încins. După 5 minute se adaugă orezul spălat şi scurs, se omogenizează şi se lasă la foc mic 15 minute, amestecând continuu să nu se lipească boabele de orez între ele. Se incorporează apoi ceapa tăiată julien, ardeiul capia şi ciupercile, acestea se călesc împreună cu orezul

Mâncăruri cu ciuperci, Mâncăruri cu legume, Orez, Reţeta zilei, Reţete cu poze, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum