Arhiva

Arhiva pentru tagul: tofu

Plăcintă cu tofu

Ingrediente: 400 g miez de dovleac, din conservă 300 g tofu moale 1 aluat pentru plăcinte 150 g zahăr 1 linguriţă scorţişoară ½ linguriţă ghimbir măcinat 1 vârf de cuţit pudră de usturoi ½ linguriţă sare Preparare: Se încălzeşte cuptorul în prealabil. În acest timp, miezul de dovleac se presează piure, împreună cu zahărul, la care se adaugă apoi sarea, usturoiul, ghimbirul şi scorţişoara. Se omgenizează bine şi se lasă puţin deoparte. Tofu se pisează piure cu ajutorul mixerului, apoi se incorporează în amestecul de mai sus. Într-o tavă pudrată cu puţină făină se aşază aluatul de plăcintă, se toarnă

Aluaturi, Aperitive, Aperitive cu legume, Clătite / Plăcinte, Mâncăruri cu legume, Pâine şi patiserie, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum

Tofu thailandez

Ingrediente: 5 linguriţe nucă de cocos rasă seminţe de susan 400 g tofu tăiat cuburi 1 linguriţă rădăcină de ghimbir tocat 5 linguri unt de arahide 1 ceaşcă ceapă verde, tocată 1 linguriţă sos de soia 5 linguriţe ulei de măsline Preparare: Se încinge uleiul şi se căleşte ceapa. Se adaugă tofu tăiat cuburi şi se lasă câteva minute la foc mic. Se adaugă sosul de soia, apoi, după 3 minute, ghimbirul şi untul de arahide. Se amestecă uşor, ca să nu se zdrobească. Se ia de pe foc. Se adaugă nuca de cocos, se amestecă, iar la final, se

Aperitive, Aperitive cu brânză, Aperitive cu legume, Bucătăria thailandeză, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Supă japoneză cu tofu

Ingrediente: 250 g tăiţei 2 linguri ulei de măsline 5 cepe verzi tăiate pe diagonală 1 linguriţă ghimbir tocat 1 L supă de pui ½ căpăţână varză tocată 300 g tofu tăiat cuburi sare, piper Preparare: Se fierb tăiţeii în apă cu sare, se scurg şi se amestecă cu 1 lingură ulei de măsline, apoi se pun deoparte. Separat, se amestecă restul de ulei de măsline încins cu ceapa tocată şi ghimbirul. Se căleşte la foc mic, 3 minute, până ce legumele se înmoaie, apoi se adaugă supa de pui. Se dă în clocot, se fierbe la foc mic, după

Bucătăria japoneză, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri | Print | Nici o opinie pana acum

Salată simplă de tofu

Ingrediente: 300 g tofu 3 linguriţe ulei 1 linguriţă ulei de susan 1 linguriţă oţet 1 linguriţă sos de soia piper 1 ţelină 3 linguriţe seminţe de susan Preparare: Se prăjesc seminţele de susan. Se taie tofu felii şi se înveleşte în şerveţele de hârtie ca să se absoarbă excesul de lichid. Se amestecă uleiul cu oţet, sos de soia şi piper. Se taie ţelina felii foarte subţiri şi se fierbe, apoi se scurge de apă şi se amestecă cu tofu. Deasupra se toarnă sosul şi se presară susanul. Se amestecă şi se condimentează după gust.

Reţete de post, Salate, Salate cu legume | Print | Nici o opinie pana acum

Sos cu tofu și ciuperci

28 februarie – pomenirea preacuviosului părintelui nostru Vasile, cel ce a pătimit împreună cu sfântul Procopiu – Acest cuvios a trăit pe vremea împărăţiei lui Leon Isaurul, luptătorul împotriva sfintelor icoane. Lăsând el lumea şi cele din lume, s-a făcut monah. Şi a petrecut mai întâi în nevoinţă, iar mai târziu văzând în primejdie cinstirea sfintelor icoane, a stat cu hotărâre împotriva sfărâmătorilor de icoane. Pentru aceea a fost prins şi foarte chinuit, fiindcă nu s-a înduplecat cu firea, ci a propovăduit adevărul până la moarte, având ajutător şi pe dumnezeiescul Procopiu. Drept aceea a fost chinuit rău şi apoi

Reţete de post, Sosuri | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de paste cu alune

Ingrediente: 250 ml apă fierbinte 3 cepe verzi tocate câteva linguri ulei de susan 250 g tofu 200 g unt de arahide 3 căţei de usturoi câteva linguri oţet 300 g paste 3 morcovi tocaţi 200 alune sare, boia, piper Preparare: Se toacă ceapa verde, se taie tofu cuburi, se zdrobeşte usturoiul şi se fierb pastele. Se adaugă morcovi, apoi se mai lasă câteva minut, se scurg şi se clătesc cu apă rece. Separat, se amestecă untul de arahide cu oţetul, uleiul de susan, puţină apă şi boia. Se condimentează totul cu sare şi piper, după gust, apoi pastele se

Aperitive, Pizza şi paste, Salate, Salate cu legume | Print | Nici o opinie pana acum

Plăcintă de dovleac cu tofu

Ingrediente: 400 g miez de dovleac, din conservă 300 g tofu moale 1 aluat pentru plăcinte 150 g zahăr 1 linguriţă scorţişoară ½ linguriţă ghimbir măcinat 1 vârf de cuţit pudră de usturoi ½ linguriţă sare Preparare: Se încălzeşte cuptorul în prealabil. În acest timp, miezul de dovleac se pasirează piure, împreună cu zahărul, la care se adaugă apoi sarea, usturoiul, ghimbirul şi scorţişoara. Se omgenizează bine şi se lasă puţin deoparte. Tofu se pisează piure cu ajutorul mixerului, apoi se incorporează în amestecul de mai sus. Într-o tavă pudrată cu făină se aşază aluatul de plăcintă, se toarnă apoi

Aperitive, Clătite / Plăcinte, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum

Tofu cu ciuperci în stil vietnamez

Ingrediente: 500 g ananas proaspăt 300 g tofu 300 g ciuperci mici 250 g orez alb 4 fire ceapă verde 2 ardei capia 5-6 căţei de usturoi 50 ml sos de soia piper alb măcinat sare Preparare: Ceapa verde şi ardeii capia se taie făşii şi se călesc împreună cu usturoiul pisat. Ciupercile se curăţă, se taie în două, nearuncând codiţele, apoi se adaugă în tigaie peste ceapă, se omogenizează 3-4 minute, la foc mediu-mic. Ananasul şi tofu se taie cuburi, apoi se incorporează în compoziţia din tigaie, prima dată ananasul, apoi la 3-4 minute şi tofu. Se potriveşte la

Bucătăria vietnameză, Mâncăruri cu ciuperci, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Reţete cu poze, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum

Tocană de legume cu tofu

Ingrediente: 500 ml lapte de soia 150 ml supă de legume 200 g tofu, tăiat cuburi 150 g mazăre boabe 3 morcovi 1 ceapă albă 1 castravete, tăiat cuburi 1 căţel de usturoi, mărunţit 1 lingură ulei vegetal 1 lingură curry 1 lingură făină de porumb 1 bucheţel de pătrunjel, tocat mărunt sare şi piper, după gust Preparare: Se toacă ceapa mărunt, după care se pune la călit într-o tigaie cu ulei încins. În acest timp se curăţă morcovii şi se taie rondele, se pun peste ceapă, se omogenizează bine şi se lasă la prăjit. Se adaugă usturoiul, castravetele tocat

Mâncăruri cu legume, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum

Îngheţată cu tofu

5 februarie 1971 a rămas în istorie graţie aselenizării navei cosmice americane “Apollo 14″ (avându-l la bord pe comandantul Alan Shepard). În aceeaşi zi, acum 5 ani, România devenea membră de facto a NATO. Şi ca să rămânem pe plaiuri mioritice, să ne amintim de două personalităţi ale culturii româneşti: Alecu Russo (poet, prozator, eseist, memorialist şi critic literar, ideolog al generaţiei de la 1848) şi Iuliu Maniu (om politic, preşedinte al Partidului Naţional Ţărănesc, prim-ministru), ambii decedaţi în 5 ianuarie, 1859, respectiv 1953. Ingrediente: 900 g tofu moale 1 kg ananas din conservă cu sirop 325 ml lapte de

Deserturi, Reţeta zilei, Îngheţate | Print | Nici o opinie pana acum