Arhiva

Arhiva pentru tagul: tratament

Râsul: „medicament” gratuit (Terapie prin râs)

Motto: „Detaşaţi-vă şi priviţi viaţa ca un spectator, pentru că multe drame se pot transforma în comedii!”, Henri Bergson. Feţe alungite, cu licăriri de tristeţe în ochi, cu alte mii de probleme şi dureri, în minte şi în suflet, gata să izbucnească şi să afecteze şi fizic…Nu aşa ne-ar plăcea lumea asta, nu aşa ne-ar plăcea persoanele din jurul nostru, totul şi-ar pierde din farmec…aşa că haideţi să găsim motive să ne bucurăm şi de împliniri mărunte. Haideţi să râdem de un banc bun, de farsa unui prieten, de jocul vesel al pisicuţei agăţată de perdeaua din sufragerie, de amintiri

Diete/Sănătate | Print | Nici o opinie pana acum

Leuşteanul-condiment şi tratament

Leuşteanul sau Levisticum officinale, din familia pătrunjelului, este o plantă perenă mediteraneană, foarte des întâlnită în bucătăria românească, unde se folosesc atât frunzele acesteia, cât şi seminţele sau rădăcina. Datorită faptului că se cultivă cu uşurinţă, leuşteanul este aproape nelipsit din grădinile cu zarzavat, având în vedere că odată cultivat, el trăieşte în jur de 7 ani, aşa că nu e nevoie să fie plantat în fiecare an. Datând încă din antichitate, era foarte apreciat în bucătăria romană, prin aroma plăcută pe care o oferă mâncărurilor de cartofi, sosurilor de roşii, supelor sau marinatelor. Tot de pe atunci s-a observat

Diete/Sănătate | Print | Nici o opinie pana acum

Din panaceurile bunicii

Dacă v-aţi ales cu o arsură nu foarte gravă, o puteţi trata cu o cremă simplă din gălbenuş frecat cu unt. Nu este suficientă o simplă aplicare, dar merge!

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Gripa porcină

65 de cazuri probabile în Statele Unite, peste 1000 posibile infestări în Mexic şi câteva decese, altele în Spania, Marea Britanie, Croaţia…acesta este subiectul central al ultimelor zile, în întreaga lume, şi pe bună dreptate, situaţia este îngrijorătoare, după cum avertizează şi Keiji Fukuda, vicepreşedintele OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii) care susţine că nicio regiune din lume nu este ferită de această boală cauzată de virusul gripal porcin. Despre ce este vorba de fapt? Specialiştii vorbesc despre un virus gripal în componenţa căruia intră viruşi ai gripei aviare şi porcine, combinaţi cu viruşi ai gripei umane. Spre deosebire de gripa

Diete/Sănătate | Print | Nici o opinie pana acum

Rostopasca (Chelidonium Majus)

Rostopasca, foarte preţuită încă din antichitate, este, după macul somnifer, planta medicinală cea mai importantă din familia Papaveracee. Această plantă, numita şi crucea voinicului, este una dintre cele mai importante plante de pe pământ. Alchimiştii credeau că pot scoate aur din petalele ei; romanii au botezat-o chelidonium = darul cerului, iar vracii o culegeau numai în crucea zilei, când soarele era în zodia leului. Aparenţa sa este cea a unei adevărate buruieni rezistente, care creşte şi pe cele mai irigate soluri, răspândindu-se pe tot globul. Întreaga plantă, cu excepţia seminţelor uscate, conţine un sistem de celule tubulare numite lactifere, pline

Diete/Sănătate | Print | Nici o opinie pana acum

Remedii naturale în unele probleme ale părului

Podoaba capilară are un rol deosebit, în primul rând estetic. E deranjant pentru oricine un păr prea gras, plin de mătreaţă sau care cade excesiv. În caz de alopecie (căderea părului cu tot cu rădăcină) se pot folosi, pentru creşterea părului, în uz extern, frecţii zilnice ale pielii capului cu decoct de rădăcină de lipan (30 gr), urzici (30 gr), lăptuci (30 gr), toate fierte într-un litru de apă timp de 15 minute sau decoct de coada-şoricelului (50 gr la 1 litru de apă), fiert timp de 10 minute. Pentru întărirea părului se recomandă, după spălare, să fie clătit cu

Diete/Sănătate | Print | Nici o opinie pana acum

Ce servim în Grecia?

Fără îndoială, o felie de brânză. Arta preparării brânzei este darul pe care Aristaios, fiul lui Apollo l-a făcut grecilor. Şi într-adevăr, produsele lactate de aici sunt deosebit de apreciate în întreaga lume, bucurându-se inclusiv de protecţia UE. Feta este, desigur, cap de listă. Servit cu fructe, în salate, garnituri, aperitive sau feluri principale, cu o textură mai mult sau mai puţin moale, cu o aromă mai mult sau mai puţin accentuată, acest sortiment a devenit, în timp, simbolul bucătăriei greceşti. Nici peste „meze” nu se poate trece. Cu măsline, ardei şi vinete la grătar, brânzeturi, salate şi fructe de

Articole | Print | Nici o opinie pana acum