Arhiva

Arhiva pentru tagul: turmeric

Chiftele de năut

Ingrediente: 250 g năut boabe 1 linguriţă zahăr un vârf de cuţit praf de copt 5 linguriţă susan un vârf de cuţit coriandru măcinat un vârf de cuţit chili 125 ml ulei 3 linguri făină un vârf de cuţit turmeric 1 linguriţă chimen 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 125 g ceapă tocată 5 căţei de usturoi zdrobit 125 g pătrunjel verde tocat sare, piper Preparare: Năutul se spală, se amestecă cu 1 linguriţă bicarbonat de sodiu, se acoperă cu apă şi se lasă la înmuiat 10 ore, apoi se spală şi se scurge, apoi se fierbe 2 ore la foc

Reţete de post | Print | 1 Opinie

Legume cu seminţe de pin

Ingrediente: 1 lingură pastă de roşii sucul de la 1 lămâie sare 1 cană orez piper 1 lingură ulei de floarea soarelui un vârf de cuţit turmeric un vârf de cuţit piper 1 ardei tocat 1 cană fasole verde tocată 1 ceapă tocată mărunt 1 căţel de usturoi zdrobit 1 linguriţă boia 2 roşii tocate 1 ceaşcă seminţe de pin Preparare: Se toacă legumele, se încinge ulei şi se călesc ceapa şi usturoiul până se rumenesc. Se adaugă turmericul, boia, piperul şi sare, după gust. Se amestecă şi se pun la prăjit şi celelalte ingrediente: ardeiul, fasolea verde, roşiile, pasta

Aperitive cu legume, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum

Pui cu roşii

Ingrediente: 1 kg carne de pui tăiată mărunt 5 cepe tocate 2 linguriţe boia iute 3 linguri iaurt 3 linguriţe coriandru 1 linguriţă chimen 2 linguri pastă de nucă de cocos 3 roşii zdrobite un vârf de cuţit scorţişoară 1 linguriţă nucşoară un vârf de cuţit cuişoare 2 linguri nuci caju, măcinate, făcute pastă cu puţină apă o legătură frunze de coriandru, tocat 3 linguri ghee (unt topit) sau ulei Pentru marinată: 1 linguriţă boia iute 1 linguriţă chimen 1 linguriţă turmeric Preparare: Se marinează carnea de pui în amestec de chimen, boia şi turmeric şi se frige în cuptor

Bucătăria indiană, Carne de pasăre, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Ton picant

29 iulie – Se naște în Franța, în 1929, Jean Baudrillard, sociolog și critic literar francez, teoretician al postmodernismului. „Strategiile fatale“ (1983), „Sistemul obiectelor“ (1968), „Societatea de consum“ (1970) sau „în umbra majorităţilor tăcute“ (1983), se preocupă de problema psihologică a consumului în societăţile capitaliste, de problema obsesiei pentru consum. În „Oglinda producţiei“ (1973) şi „Pentru o critică a economiei politice a semnului“ (1972), Baudrillard anunţă faptul că semnul prevalează în faţa economicului şi socialului. Cea mai celebră scriere a sa este însă „America“; aici el prezintă o nouă metodă de analiză a societăţii, descriind ceea ce el consideră a

Aperitive, Aperitive cu peşte, Peşte, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Peşte în sos de muştar

28 iulie – 1874 – s-a născut Ernst Cassirer, în Germania, filozof neokantian, provenit dintr-o familie de evrei înstăriți. În Filozofia formelor simbolice Cassirer a aplicat principiile gândirii kantiene în directia elaborarii unei teorii a culturii prin care afirma ca limba, miturile, religia, arta, stiinta sunt forme simbolice, de unde si conceptul de om ca “animal simbolic”. În ciuda climatului politic nefavorabil, Cassirer a fost ales rector al Universitatii din Hamburg in 1929 – primul evreu promovat în aceasta funcţie într-o universitate germană. Dupa venirea naziştilor la putere, a plecat in Anglia, unde a predat doi ani la Oxford, apoi

Peşte, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Şakşuka

24 martie – În 1832 – în Hiram-Ohio, un grup de bărbați îl bat, îl afundă într-un butoi cu smoală, tăvălindu-l apoi prin pene pe liderul mormon Joseph Smith Jr. – cel care a publicat Cartea lui Mormon. În 1976 președintele argentinian – Isabel Peron, cea de-a treia nevastă a unui fost președinte, Juan Peron, a fost înlăturată de la putere de către forțele militare – moment ce a marcat începutul Procesului de Reorganizare națională. În 1829 se naște generalul mexican – Ignacio Zaragoza, iar în 1905 moare scriitorul francez Jules Verne. Este Ziua Mondială a luptei împotriva Tuberculozei. Ingrediente:

Mâncăruri cu legume, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Mâncare de vinete

23 februarie – 1929: Încep şi în România concursurile de frumuseţe, prin declararea Magdei Demetrescu drept „Miss România 1929″. 1949: Decret privind aprobarea statutului organizării şi funcţionării Bisericii Ortodoxe Române. În 1883 se naște regizorul american Victor Fleming, iar în 1821 moare poetul englez John Keats. Este Ziua Națională în Brunei. Ingrediente: 400 g vinete 2 cepe mici 2 linguri nucă de cocos 1 linguriţă usturoi tocat 1 linguriţă ghimbir un vârf de cuţit turmeric câteva frunze proaspete de curry 1 cană suc de tamarind 3 ardei iuţi ½ linguriţă zahăr sare 5 linguri ulei, unt sau ghee frunze tocate

Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Sos cu curry

7 noiembrie – 1480: Prima menţiune documentară a “sulgerului” în Ţara Românească: denumire dată dregătorului din Ţara Românească şi Moldova în secolul al XV-lea, care avea ca sarcină aprovizionarea curţii domneşti cu carne, lumânări şi alte provizii 1801: Alessandro Volta prezintă prima baterie electrică. În 1867 se naşte Marie Curie, chimist şi fizician, laureată a Premiului Nobel pentru Fizică în 1903 şi Chimie în 1911. În 1962 moare Eleanor Roosevelt, prima doamnă a SUA (n. 1884). În Rusia se sărbătoreşte Ziua consensului şi a reconcilierii. Ingrediente: 2 ceşti unt topit 5 linguri usturoi zdrobit 4 linguri ghimbir zdrobit 2 ceşti

Reţeta zilei, Sosuri | Print | Nici o opinie pana acum

Pui picant

6 noiembrie – 1528, conchistadorul Alvar Nunez Cabeza de Vaca devine primul european care a ajuns pe teritoriul actualului Texas. În 1917 izbucneşte Revoluţia Bolşevică în Rusia. 1928, în Suedia începe tradiţia de a mânca dulciuri pentru comemorarea regelui Adolf Gustav al II-lea. În 1935 se naşte Cesare Lombroso, medic şi criminalist italian, iar în 1893 moare compozitorul rus Ceaikovski. Este Ziua Internaţională pentru prevenirea mediului în timp de război şi conflicte armate. Ingrediente: 1 pui întreg, tăiat bucăţele 4 linguri piper măcinat 3 linguri pastă de nucă de cocos 2 linguriţe chili 2 linguriţe chimen 3 linguriţe semințe de

Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Mâncare de pui cu legume şi cuşcuş

Ingrediente: 500 g fasole garbazo 1 kg cuşcuş 3 linguri ulei de măsline 1 kg pui tăiat bucăţi 1 L supă de pui 3 morcovi tocaţi 3 cepe tocate 2 gulii tăiate cuburi 3 căţei de usturoi zdrobit 1 lingură coriandru măcinat un vârf de cuţit boia un vârf de cuţit turmeric 3 zucchini tăiaţi felii sare, piper Preparare: Se încinge ulei în tigaie, se adaugă bucăţile de carne de pui, se călesc 5-7 minute, până se rumenesc, apoi se scurg. Supa se pune la fiert, împreună cu morcovii, ceapa, gulia, usturoiul, coriandrul, boia şi turmericul. Se dă în clocot,

Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne | Print | Nici o opinie pana acum