Arhiva

Arhiva pentru tagul: untură

Ruladă din carne de porc cu ouă

Ingrediente: 300 g carne tocată de porc 300 g carne tocată de vită 1 ou crud 4 ouă fierte tari 100 g franzelă înmuiată în lapte și stoarsă 50 g untură Sare, piper, după gust Preparare: Din cantitățile de mai sus, cu excepția ouălelor fierte tari, se prepară o compoziție care, pe un fund de lemn presărat bine cu făină, se întinde de grosimea degetului mic. Peste această tocătură se așază ouăle fierte și se rulează. Deasupra se unge bine cu untură, se presară făină, se așază în tava unsă cu untură și se coace în cuptor, la foc mic.

Aperitive, Aperitive cu carne, Carne de porc, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Ruladă de carne umplută cu ouă

Ingrediente: 300 g carne tocată de porc 300 g carne tocată de vită 1 ou crud 4 ouă fierte tari 100 g franzelă înmuiată în lapte și stoarsă 50 g untură Sare, piper, după gust Preparare: Din cantitățile de mai sus, cu excepția ouălor fierte, se prepară o compoziție care se întinde de grosimea degetului mic. Peste această tocătură se așază ouăle fierte și se rulează. Deasupra se unge bine cu untură, se presară cu făină, se așază în tava unsă cu untură și se coace la foc mic în cuptor. Din când în când se stropește cu untura în

Aperitive, Aperitive cu carne, Aperitive cu ouă, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Tăieței cu varză dulce

Ingrediente: 500 g făină 2 ouă 1 kg varză crudă 100 g untură Sare, piper pisat Preparare: Din făină, ouă și puțină apă se frământă și se întinde o foaie de tăieței, apoi se taie în pătrățele potrivit de mari. Varza curățată și tăiată foarte subțire se sărează și se freacă bine în palme. După câteva minute se stoarce și, amestecând mereu, se călește în untură fierbinte. Când varza s-a înmuiat și a devenit aurie, se amestecă cu tăiețeii fierți. Se potrivește de sare și piper după gust.

Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Ruladă de spanac umplută cu șuncă

Ingrediente: 1 ½ kg spanac 70 g untură 100 g făină 300 ml lapte 150 g șuncă 100 g smântână 3 ouă Sare, piper Preparare: Din untură, făină și lapte se prepară un sos alb legat. Când este rece se va incorpora, amestecând mereu, gălbenușurile, spanacul fiert, scurs și trecut prin sită, albușurile bătute spumă tare și după gust – sare, piper. Compoziția se toarnă într-o tigaie dreptunghiulară și unsă bine. Se coace. Când este gata se răstoarnă pe farfuria de servit. Deasupra se presară șunca tocată mărunt și smântâna încălzită. Se rulează și se servește imediat. Se poate presăra

Aperitive, Aperitive cu carne, Aperitive cu ouă, Carne de porc, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Crochete de orez

Ingrediente: 120 g orez 20 g untură făină, ouă, pesmet piper măcinat (se poate pune şi nucşoară sau ghimbir) sare Preparare: Orezul se spală, se pune la fiert în apă cu sare. Când se înmoaie se strecoară şi se clăteşte. Se amestecă cu 20 g untură şi se lasă la răcit. Se adaugă sare, piper. Când s-a răcit, se amestecă cu 1 ou întreg şi un gălbenuş. Se amestecă bine şi se formează crochetele. Se dau prin făină, ou şi pesmet. Se pun la prăjit în ulei.

Aperitive, Aperitive cu ouă, Orez, Reţeta zilei, Reţete de Crăciun | Print | Nici o opinie pana acum

Supă de gulii

27 septembrie – În 1896, în cadrul unei ceremonii internaționale festive are loc inaugurarea canalului navigabil Porțile de Fier. Albert Einstein publică în 1905 studiul “Depinde inerția unui corp de conținutul lui de energie? în Annalen der Physik. Această lucrare cuprinde conceptul care mai târziu va fi simbolizat de celebra relație E = mc2. Supă de gulii Ingrediente: 300 g gulii 20 g untură 1 os de vită (500gr) 40 g unt 30 g făină frunze de pătrunjel 3 linguri de frişcă Preparare: Guliile se taie mărunt şi se călesc în 20 gr untură. Se adaugă 100 ml apă şi

Bucătăria maghiară, Bucătăria popoarelor, Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu legume | Print | Nici o opinie pana acum

Friptură Godiveau

Ingrediente: 200 g carne de viţel 250 g carne de porc 100 g franzelă înmuiată în apă sau lapte 1 ceapă tocată mărunt 3 căţei de usturoi, întregi 1 ou 2-3 linguri de smântână 1 lingură untură 1 linguriţă pătrunjel verde tocat puţină apă călduţă făină sare, piper pisat Preparare: Se spală carnea, se taie bucăţi şi se trece prin maşina de tocat carne, prin sita mare alături de franzela înmuiată şi stoarsă. Peste compoziţia obţinută se adaugă ceapa, oul, pătrunjelul, sare, piper, puţină apă călduţă şi se omogenizează bine. Preparatul se rulează şi se pudrează bine cu făină, după

Bucătăria franceză, Carne de porc, Carne de vită, Fripturi, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Tamales cu chorizo

2 martie – În 1855 Alexandru al II-lea devine Țarul Rusiei. În 1896, Etiopia învinge Italia în bătălia de la Adwa, marcând prima victorie a unei națiuni africane asupra puterii coloniale. În 1956 Maroc își declară independența de Franța. În 1949 a fost adoptată în România legea de expropriere a moșiilor mai mari de 50 de hectare. În 1817 se naște scriitorul maghiar Janos Arany, iar în 1939 moare arheologul britanic – Howard Carter, care se presupune c-ar fi murit din cauza – blestemului faraonilor – de a fi deschis mormântul lui Tuthankamon. Ingrediente: 200 g cârnați chorizo 1 lingură

Aperitive, Aperitive cu carne, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Tamales cu chorizo

10 februarie – 1819: Simon Bolivar este numit preşedinte al Venezuielei şi comandant suprem al armatei revoluţionare. 1904: Împăratul Japoniei a declarat, în mod oficial, război Rusiei, condamnând pretenţiile ruseşti asupra Coreei şi Manciuriei. 1965: Adunarea Generală a ONU alege România ca membru al Consiliului Economic şi Social pentru o perioadă de trei ani. În 1890 se naște prozatorul rus Boris Pasternak, laureat al premiului Nobel. În 1932 moare scriitorul englez Edgar Wallace. Ingrediente: 200 g cârnați chorizo 1 lingură ulei vegetal 1 ceapă mică, tocată Pentru aluat: 10 linguri grăsime vegetală sau untură 2 căni făină ½ cană făină

Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Garnitura de cartofi cu mărar

Ingrediente: 1 kg cartofi 100 g amidon 1 ou 30 g untură 1/2 cană făină 1 ceaşcă smântână 30 g unt 1 lingură mărar verde 1 ceapă verde sare Preparare: Se fierb cartofii cu coajă, se decojesc şi se rad, apoi se amestecă cu amidon, unt, ouă şi sare. Se frământă şi se modelează bile mici care se aşază pe o tavă unsă cu unt şi se coc 20 de minute în cuptorul încins. Deasupra se aşază ceapa tocată şi călită şi smântâna. Se mai lasă 5 minute, se scot şi se garnisesc cu ceapă verde tocată şi mărar verde

Garnituri, Mâncăruri cu legume | Print | Nici o opinie pana acum