Arhiva

Arhiva pentru tagul: vanilie

Tartă cu mascarpone și cireșe

Ingrediente: 300 g biscuiți digestivi 125 g unt 60 g zahăr 1 lingură vanilie ½ suc lamâie 250 ml frișcă lichidă 300 g mascarpone Dulceață de cireșe sau de căpșuni Preparare: Se blendează biscuiții cu 125 g unt, apoi se întinde aluatul pe fundul unei forme de tort. Se introduce în cuptorul preîncălzit 15 minute, apoi se lasă să se răcească. Între timp se prepară crema, omogenizând într-un vas brânza mascarpone, cu zahărul, vanilia și sucul de lămâie, separat se bate frișca, apoi se incorporează în crema cu mascarpone. Crema se așază peste blatul rece, apoi se dă la frigider

Deserturi, Reţete cu poze, Tarte | Print | Nici o opinie pana acum

Prăjitură cu gem de gutuie fructe uscate

Ingrediente: 1 ou 80 g unt 250 g zahăr pudră 1 lingură vanilie 250 ml lapte 1 lingură praf de copt 500 g făină sare Crema 150 g gem de gutuie 250 ml apă 50 g zahăr 3 linguri făină 100 g stafide 100 g nucă tocată 100 g curmale 3 linguri suc de lămâie 100 g unt 1 linguriţă esenţă de portocale Preparare: Se bat gălbenuşuri cu unt şi zahăr, se adaugă făină, praf de copt, vanilie, sare şi lapte, se omogenizează totul bine, se incorporează albuşul bătut spumă şi se dă totul la cuptor. Se coace în tavă

Deserturi, Prăjituri, Prăjituri cu fructe | Print | Nici o opinie pana acum

Brioşe cu morcovi

Ingrediente: 2 ouă 1 morcov ras 200 g zahăr 150 g făină 6 linguri făină 2 linguriţe praf de copt 1 linguriţă esenţă de vanilie 160 ml lapte 150 g unt 120 g fulgi de ciocolată sare Preparare: Se bat ouăle cu zahăr, cacao, praf de copt, vanilie şi lapte. În compoziţia rezultată, se incorporează morcovul ras pe răzătoarea mică, untul moale şi fulgii de ciocolată. Aluatul obţinut se toarnă în forme speciale, unse, se coace 30 de minute în cuptorul încins. În final, brioşele se ung cu glazură şi/sau se pudrează cu zahăr pudră.

Deserturi, Prăjituri, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Prăjitură de ciocolată în 3 straturi

Ingrediente: 750 g făină 650 g zahăr 300 g cacao 150 ml apă 120 ml ulei 5-7 ouă 1 lingură vanilie 250 g zahăr pudră 200 g cacao pentru decor 125 g esenţă de rom 300 g unt pentru glazură 1 linguriţă praf de copt un vârf de cuţit sare Preparare: Se amestecă făină cu sare, praf de copt, zahăr şi ¾ din cacao. Se adaugă 250 ml apă şi uleiul de canola. Compoziţia se bate în robotul de bucătărie, după care se combină cu ouăle, încă 200 ml apă şi vanilia. Continuaţi să amestecaţi încă 5 minute. În final,

Deserturi, Prăjituri, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Cremă de avocado cu migdale

Ingrediente: 3 avocado sucul de la 1 lămâie 75 g zahăr 100 ml smântână 50 g fulgi de migdale 6 linguri esenţă de vanilie Preparare: Se curăţă avocado de coajă iar pulpa se pisează şi se combină cu sucul de lămâie. Se toarnă fulgii de migdale, vanilia, zahărul, se adaugă smântâna bătută în prealabil şi se omogenizează compoziţia. Crema obţinută se aşază în cupe şi se lasă la frigider până în momentul servirii.

Bucătăria mexicană, Deserturi, Reţeta zilei, Reţete | Print | Nici o opinie pana acum

Ciocolată caldă cu vanilie

Ingrediente: 250 g ciocolată 450 ml lapte 1 linguriţă esenţă de vanilie un vârf de cuţit scorţişoară un vârf de cuţit cuişoare măcinate Preparare: Se zdrobeşte ciocolata şi se topeşte în lapte, la foc mic, amestecând mereu. Se adaugă vanilia, fără a lăsa compoziţia să dea în clocot. Preparatul se toarnă în ceşti şi se condimentează cu scorţişoară şi cuişoare. Se serveşte imediat.

Deserturi, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Deliciu de mure

Ingrediente: 250 g mure 2 bulgări îngheţată de vanilie ½ L lapte rece 2 linguri zahăr sucul unei portocale Preparare Se presează murele cu mixerul, alături de zahăr şi de sucul de portocală. Amestecul se distribuie în 2 cupe, se toarnă puţin lapte şi câte un bulgăraş îngheţată de vanilie.

Deserturi, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Budincă de ciocolată cu migdale

Ingrediente: 125 g zahăr 80 g cacao un vârf de cuţit praf de copt 50 g migdale tocate 500 ml lapte 1 ou bătut 1 linguriţă esenţă de vanilie ½ linguriţă esenţă de migdale Preparare: Se amestecă zahărul, cacaua şi amidonul, apoi, treptat, peste compoziţia obţinută, se toarnă lapte şi oul bătut. Amestecând mereu, preparatul se dă în clocot şi se fierbe la foc mic până se îngroaşă. În final, se ia de pe foc, se amestecă cu vanilie şi esenţă de migdale, se toarnă în boluri şi se garniseşte cu migdale tocate.

Deserturi, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Budincă de ciocolată cu scorţişoară şi chili

Ingrediente: 250 g zahăr tos 2 linguri amidon 500 ml lapte 100 g ciocolată 2 gălbenuşuri bătute un vârf de cuţit chili măcinat un vârf de cuţit scorţişoară măcinată 2 linguri margarină 1 linguriţă vanilie Preparare: Într-un vas nu prea mare, la foc mic, se amestecă zahărul şi amidonul cu laptele şi ciocolata rasă. Preparatul se bate bine, apoi se fierbe 2 minute la foc mic. Se ia 1/2 din compoziţia tocmai realizată și, amestecând mereu, se incorporează în gălbenuşurile bătute. Se adaugă scorţişoară şi chili, după care amestecul se fierbe şi se amestecă în continuare, până se îngroaşă. Budinca

Bucătăria sud-americană, Prăjituri, Reţeta zilei | Print | 1 Opinie

Cremă englezească de vanilie

Ingrediente: 125 g frişcă 80 ml lapte 1 linguriţă vanilie sau ½ baton de vanilie 2 gălbenuşuri 2 linguri zahăr Preparare: Smântâna, laptele şi vanilia se amestecă deasupra aburilor, apoi, compoziţia rezultată se dă la foc mic şi se fierbe, amestecând mereu. După 3 minute, păstaia de vanilie se scoate, iar crema se ia de pe foc. Separat, cu ajutorul robotului de bucătărie, se bat gălbenuşurile cu zahăr. Amestecul se pune într-un vas, deasupra aburilor. În el, încet, încet, se încorporează crema fierbinte. După 3-5 minute de amestecare continuă, sosul ar trebui să fie destul de omogen. Dacă se doreşte

Bucătăria engleză, Deserturi, Prăjituri, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum