Arhiva

Arhiva pentru tagul: varză

Rulouri de varză cu stafide şi seminţe de floarea-soarelui

Ingrediente: 1 varză mare 3 linguriţe ulei de măsline 1 ceaşcă ceapă tocată 1 ceaşcă orez brun 3 ceşti supă 3 linguriţe stafide 5 linguriţe seminţe decojite de floarea-soarelui un vârf de cuţit chimen măcinat bine un vârf de cuţit cardamom pisat sare, piper, după gust 3 conserve de roşii cu suc 250 ml apă 1 linguriţă zahăr Preparare: Se dă apă în clocot. Se adaugă varza şi se opăreşte până se înmoaie, un sfert de oră. Se scurge şi se lasă să se răcească. Se încinge ulei în tigaie, se adaugă ceapa tocată şi se căleşte 3 minute amestecând

Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum

Legume asortate de post

Ingrediente: 400 g cartofi 200 g fasole verde 1 ceapă albă 1 ardei roşu 3 căţei de usturoi, zdrobiţi 200 g varză tocată 250 ml lapte de cocos 1 lingură ulei 1 linguriţă curcuma 2 linguriţe coriandru măcinat 1 linguriţă sare Preparare: Se curăţă cartofii şi se taie fiecare în 4; ardeiul se taie bucăţi mici; fasolea se rupe în 2. Ceapa se taie inele şi se căleşte într-o cratiţă cu ulei fierbinte, se adaugă usturoiul şi curcuma, se amestecă uşor şi se condimentează cu sare şi coriandru. Peste câteva minute se toarnă laptele de cocos şi se incorporează cartofii.

Aperitive, Aperitive cu legume, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum

Varză dulce cu susan, în stil oriental

Ingrediente: 5 linguriţe sos de soia 3 linguriţe miere 3 linguriţe semințe de susan prăjite 3 linguriţe unt 1 ceapă tocată 5 ceşti varză tocată un vârf de cuţit ghimbir pudră sare, piper Preparare: Se încinge unt în tigaie. Se adaugă ceapa şi susanul şi se călesc puţin. Se amestecă cu varza tocată mărunt şi se mai lasă 5 minute până aceasta se înmoaie. Separat, se amestecă sosul de soia cu mierea. Se condimentează cu ghimbir şi se toarnă peste amestecul de varză. După 3 minute, se ia de pe foc şi se decoreză cu verdeaţă.

Bucătăria arabă, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Mâncare de varză dulce

Ingrediente: 1 ceaşcă apă un vârf de cuţit scorţişoară sare 1 ceaşcă stafide ulei 1 varză mică 1 ceapă 1 măr Preparare: Se taie varza cât mai mărunt. Se toacă mărul şi ceapa felii subţiri. Se călesc în ulei. Se amestecă mereu, se adaugă stafidele. Se adaugă apa şi se mai lasă 15-20 de minute la foc mic. Se condimentează cu sare şi scorţişoară. Se serveşte fierbinte.

Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum

Mâncare de varză la cuptor

Ingrediente: 700 g carne tocată de vită 1 ceapă albă 1 ceaşcă sos de roşii 1 varză albă 1 ceaşcă orez 1 linguriţă sare ulei 3 ceşti supă Preparare: Se pune ulei în tigaie, se încinge, se adaugă carnea şi se căleşte până capătă o culoare uşor aurie. Excesul de grăsime acumulat se scurge. Separat, se căleşte ceapa şi se amestecă cu sosul de roşii, varza tocată şi orezul, se condimentează cu sare, după gust și se toarnă peste carne, se amestecă şi compoziția obţinută se aşază pe o tavă. Deasupra se toarnă supa şi se coace în cuptorul încins

Aperitive cu legume, Bucătăria românească, Carne de vită, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei, Reţete | Print | Nici o opinie pana acum

Legume cu sos de cocos

Ingrediente: 1 cană lapte de nucă de cocos 1 linguriţă zahăr 1 linguriţă ardei iuţi, tocaţi 1 linguriţă piper, nemăcinat câteva frunze limeta kaffir 1 ceaşcă fasole verde 1 ceaşcă ciuperci feliate 3 ceşti varză, tocată 3 linguri praz, tocat 3 linguriţe sos de soia Preparare: Se dă laptele de nucă de cocos în clocot. Se adaugă sosul de soia, frunzele de limeta kaffir şi zahărul, apoi după câteva minute, piperul şi prazul. Se lasă câteva minute la foc mic. Se condimentează după gust, cu sare şi piper, se amestecă cu legumele şi se dă în clocot. Se amestecă din

Aperitive, Aperitive cu legume, Bucătăria thailandeză, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Salată vegetariană

Ingrediente: ½ cană morcovi tocaţi ½ cană salată tocată ½ cană varză tocată ½ cană ceapă, tăiată felii subţiri ½ cană roşie, tăiată mărunt ½ cană castravete feliat ½ cană ridiche tăiată 2 linguri frunze de coriandru 5 ardei graşi 1 ceaşcă oţet sare 1 linguriţă seminţe de muştar curry Se amestecă toate ingredientele. Din frunzele de coriandru şi ardei se face o pastă, care se combină cu legumele. Se condimenteză după gust. Înainte de servire, se adaugă puţin oţet.

Bucătăria românească, Reţeta zilei, Reţete, Salate cu legume | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de orez cu tahini

Ingrediente: 1 ardei verde 5 linguri tahini 5 linguri iaurt 1 morcov 100 g varză tocata 1 linguriţă suc de lămâie sare piper 3 linguriţe stafide 3 linguriţe nuci caju 500 g orez brun fiert Preparare: Se taie ardeiul fasii subtiri, se rade morcovul. Se amestecă ingredientele de mai sus cu varza, orezul fiert, stafide şi nuci caju. Se amestecă tahini cu iaurt şi suc de lămâie, se condimentează cu sare şi piper, după gust. Sosul obţinut se toarnă peste salata descrisă. Se omogenizeaza.

Bucătăria braziliană, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de legume

Ingrediente: 1 ridiche tocată 1 banană feliată 1 măr tăiat felii subţiri 1 guava tăiat 1 varză mică 10 frunze de salată verde 2 morcovi curăţaţi şi tocaţi 1 ceapă, tăiată felii subţiri 1 castravete, feliat 1 lingură suc de lămâie 1 roşie, tăiată felii sare Preparare: Se ia un platou mare şi se aşază frunzele de salată. Deasupra se pune varza, ceapa, morcovii, castravetele şi ridichea, toate tăiate felii subţiri. Deasupra se pun roşiile, banana, mărul şi guava. Se presară sare şi (chaat) masala şi se stropeşte cu suc de lămâie.

Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Salate, Salate cu legume | Print | Nici o opinie pana acum

Supă de varză

Ingrediente Pentru supă: 300 g varză 300 g dovlecel 2 cepe 2 cartofi Pentru garnitură: 1 ceapă, tocată mărunt 1 morcov, tocat ½ cană varză tocată 1 lingură unt sare piper Pentru sosul alb: 2 linguri unt 2 linguri făină albă 2 ceşti lapte sare piper Preparare: Se taie toate legumele, se pun 7 căni cu apă şi se fierb în oală sub presiune. După ce sunt fierte, se scurg printr-o sită. Pentru sosul alb: Se înmoaie untul, se adaugă făina şi se prăjeşte 2 minute, fără să se ardă, amestecând continuu, se ia de pe foc şi se adaugă

Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri | Print | Nici o opinie pana acum