Arhiva

Arhiva pentru tagul: vas

Mirosul de afumat al laptelui

Dispare dacă peste laptele ars se presară sare de bucătărie sau se toarnă laptele într-un alt vas de bucătărie, se acoperă cu un şervet ud împăturit în patru şi se fierbe din nou în acest vas.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Pilaf ca la carte

Preparaţi pilaf dar ar fi de dorit să nu se zdrobească boabele în timpul fierberii, nu-i aşa? Pentru asta, renunţaţi la lingura cu care amestecaţi şi agitaţi vasul energic. Spor

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Pentru a elimina mirosul puternic al conopidei

Pentru a elimina mirosul puternic al conopidei din timpul preparării, introduceți o bucată de pâine în vasul în care fierbe.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Testarea prospeţimii ouălor

Pentru a vedea cât de proaspete sunt ouăle, se procedează astfel: se toarnă apă într-un vas şi se cufundă oul, dacă acesta se ridică la suprafaţă înseamnă că este vechi, dacă pluteşte în apă este mai puţin proaspăt iar dacă oul este foarte proaspăt va rămânea pe fundul vasului.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Vinul în mâncare

Vinul dă un gust foarte bun mâncărurilor, mai ales fripturilor, tocanelor, sosurilor, dar este bine de ştiut că el trebuie adăugat la final, după ce se ia vasul de pe foc şi nu în timpul fierberii, deoarece îşi pierde aroma.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Legume verzi în salate

Atunci când folosim mazăre sau fasole verde la prepararea salatelor, este indicat să adăugăm în apă puţin bicarbonat de sodiu şi să punem capac vasului. Astfel, acestea îşi vor păstra culoarea verde atât de plăcută în salate.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Cremvurşti aromaţi

Un sfat pentru a obţine cremvurşti mai aromaţi: în vasul cu apă în care se fierb aceştia, se adaugă 1 foaie dafin, aroma va fi absorbită de aceştia şi rezultatul unul pe gust tuturor.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Sos cu smântână

Dacă preparaţi sos cu smântână, nu îl fierbeţi direct pe foc şi în niciun caz la foc mare: se va „închega”! Mai bine aşezaţi vasul deasupra aburilor şi preparaţi-l la bain marie. Nu uitaţi nici să amestecaţi mereu cu lingura de lemn!

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Friptura din carne de porc

După ce am pus bucăţile de carne la prăjit, nu este indicat să acoperim vasul cu capac, în ideea ca se va frăgezi carnea. Asta deoarece capacul nu face altceva decât să împiedice evaporarea aburilor care se vor depune pe carne şi de acolo gustul neplăcut. Cel mai bine este să lăsaţi carnea la rumenit la foc mic şi fără capac.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Mierea zaharisită

Mierea zaharisită din borcan nu este nu caz pierdut, aşa că nu se aruncă, ci se pune borcanul într-un vas cu apă şi se fierbe la foc mic, până se topeşte mierea, amestecând mereu cu o linguriţă.

Sfatul zilei | Print | 2 Opinii