Arhiva

Arhiva pentru tagul: vin

Pui cu miere umplut cu fructe

Ingrediente: 1 linguriţă ulei 1 căţel de usturoi un vârf de cuţit boia un vârf de cuţit sare 1 pui mic 3 linguriţe coajă de portocale 3 linguriţe coajă de lămâie 100 g prune uscate 150 g piersici uscate 1 ceaşcă vin 1 măr 1 linguriţă rozmarin 1 ceaşcă miere Preparare: Se zdrobeşte usturoiul, se curăţă merele de cotor și de coajă şi se taie felii. Puiul se curăță și se golește în interior. Se amestecă usturoiul cu uleiul, boiaua, sarea, piperul, coaja de portocale şi coaja de lămâie. Se unge carnea cu acest amestec, se acoperă şi se marinează

Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Pui cu parmezan la cuptor

Ingrediente: 2 pui 500 ml vin alb 500 ml smântână 300 g parmezan ras 80 g unt 1 lingură muştar 1 linguriţă boia 2 linguriţe sare 1 vârf de cuţit piper Preparare: Se desprind ambii pui în bucăţi şi se pun la prăjit într-o tigaie cu unt fierbinte. Se condimentează cu sare, piper şi boia, apoi se lasă la rumenit, întorcând carnea pe toate părţile. Se scoate apoi şi se aranjează într-o tavă unsă cu puţin unt. În tigaia în care acesta s-a prăjit, se toarnă parmezanul şi se lasă la topit, se adaugă apoi vinul alb, muştarul şi smântâna,

Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Curcan umplut

Ingrediente: 1 curcan întreg 750 ml vin alb 1 ceapă albă 5 căţei de usturoi 4 foi dafin 1 lingură pătrunjel, tocat mărunt sare şi piper negru, măcinat Umplutura: 8 felii de pâine, fără coajă 200 g bacon 2 cepe albe 2 conserve boabe de porumb 4 linguri ulei 1 linguriţă pătrunjel tocat sare şi piper negru măcinat, după gust Preparare: Se spală curcanul bine, se scurge de apă şi se aşază într-un castron, se asezonează cu usturoi, pătrunjel, foi de dafin, se toarnă vinul alb şi se condimentează cu sare. Se acoperă vasul cu o folie de plastic şi

Bucătăria braziliană, Carne de pasăre, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Smochine cu seminţe de susan

Ingrediente: 1 L vin roşu 700 g zahăr 200 g seminţe prăjite 15 smochine proaspete sucul de la o jumătate de portocală Preparare: Se amestecă vinul cu zahărul şi se dă în clocot. Se fierbe până ce tot zahărul se dizolvă. Se adaugă sucul de portocală şi smochinele şi se fierbe încă câteva minute, la foc mic. Se scot smochinele şi se aşază pe un platou. Lichidul se fierbe în continuare până ce devine consistent, ca un sirop. Se toarnă peste smochine. Se lasă să se răcească. Deasupra se presară seminţe de susan.

Aperitive, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Chiftele dulci-acrişoare

Ingrediente: 1 ardei gras verde 1 ardei capia roşu 1 linguriţă sos de peşte sare 3 linguriţe zahăr 1 linguriţă amidon 1 ceaşcă ulei 3 căţei usturoi 200 g ananas 1 vârf de cuţit piper 1 linguriţă sare 400 g carne tocată de vită 3 linguriţe oţet din vin de orez Preparare: Se toacă usturoiul şi se condimentează cu sare şi piper, apoi se omogenizează cu carnea tocată. Se modelează chiftele mici care se prăjesc în ulei încins. Se scurge ananasul conservat şi se toacă ardeii. Se adaugă toate peste chiftelele aproape prăjite şi se lasă câteva minute la foc

Aperitive, Aperitive cu carne, Bucătăria thailandeză, Carne de vită, Mâncăruri cu alcool, Mâncăruri cu carne, Peşte, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Piept de pui picant

Ingrediente: 500 g piept de pui dezosat 1 ceapă mare 2 căței de usturoi 1 ardei roșu 1 ardei iute boia iute sare vin alb Preparare: Se călește ceapa tăiată julien împreună cu usturoiul fin pisat. Se adaugă ardeiul roșu tăiat fâșii, fără sâmburi și ardeiul iute tăiat subțire. Când sunt gata călite, se adaugă pieptul de pui porționat în patru, cu sare și boia iute. Se toarnă un pahar cu vin alb și se lasă la foc potrivit, până scade lichidul. Se adaugă 100 ml apă caldă sau supă de pui, se mai lasă să fiarbă puțin. Se servește

Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Sparanghel cu orez

Ingrediente: 500 g sparanghel 5 linguri unt 1 ceapă verde 1 ceaşcă orez 1 ceaşcă vin sec 2 ceşti supă 1 ceaşcă brânză parmezan sare, piper, după gust Preparare: Se toacă ceapa, sparanghelul se curăţă, se taie bucăţi şi se opăreşte în apă cu condimente. După 3 minute se scoate cu paleta, se clăteşte cu apă rece şi se scurge pe o sită. O parte din ulei se pune în tigaie la foc mic, se adaugă ceapa verde tocată şi se căleşte până se înmoaie, apoi se amestecă cu orezul şi se mai lasă 3 minute amestecând mereu să nu

Bucătăria franceză, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Supă de morcovi, ceapă şi ţelină

Ingrediente: 500 g morcovi mici 3 cepe tocate 5 linguri unt 1 cartof 1 lingură tarhon uscat 700 ml supă de legume 700 ml supă de pui 3 linguri concentrat de supă de pui 100 ml vin sec, alb un vârf de cuţit chimen un vârf de cuţit boia iute 3 linguri sos de soia 200 g smântână Sare, piper Preparare: Se taie morcovul felii, ceapa şi ţelina se toacă, iar cartoful se taie cuburi. Se pune unt în tigaie, se adaugă ceapa tocată şi se căleşte la foc mic. Se adaugă celelalte legume şi tarhonul. Se toarnă supa, concentratul

Mâncăruri cu alcool, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu carne, Supe, ciorbe, borşuri | Print | Nici o opinie pana acum

Crap cu vin

Ingrediente: 1 crap de circa 1 kg 2 cepe mari Cățel de usturoi 1 buchet garni ½ l vin alb sec ½ l apă 1 lămâie Sare 250 ml ulei Preparare: Peștele curățat se taie bucăți în lățime de 3 cm și se sărează. Ceapa și usturoiul curățat și tăiat în felii foarte subțiri se înăbușă în 100 ml ulei. Când s-a colorat în galben-auriu, se adaugă bucățile de pește. Se toarnă vinul amestecat cu apă și se lasă să fiarbă la foc încet ½ de oră. Spuma ridicată se adună. Peștele fiert se așază pe un platou și se

Bucătăria franceză, Peşte, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Vinegretă cu sirop de arţar

Ingrediente: 30 ml sirop de arţar 1 lingură muştar cu hrean 20 ml oţet de vin roşu 75 ml ulei de măsline 1 căţel usturoi mărunţit Preparare: Se amestecă toate ingredientele. Se pune la rece şi se poate servi cu salate şi crudităţi.

Reţeta zilei, Sosuri | Print | Nici o opinie pana acum