Arhiva

Arhiva pentru tagul: vinete

Legume la grătar – de post

Ingrediente: Câteva frunze de salată 1 vânătă 1 dovlecel zuchini 5-6 ciuperci 2 cepe albe ½ căpățână usturoi Sare, piper, Oțet balsamic Ulei de măsline Preparare: Vânata și dovlecelul se taie în lungime felii medii. Ceapa se taie în 2-3 bucăți dacă e prea mare. Ciupercile se curăță. Se prăjesc pe grătar, fără ulei, câteva minute – vânăta cu dovlecelul, apoi ceapa, usturoiul și ciupercile. Se face un pat din frunzele de salată, tăiate mărunt și stropite cu ulei, puțin oțet și sare, pe farfurii deasupra cărora se așază din legumele făcute la grill.

Aperitive, Aperitive cu legume, Mâncăruri cu legume, Reţete cu poze, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum

Omletă cu vinete

Ingrediente: 4 ouă 1 vânătă 100 ml ulei 3 cepe galbene 1 lingură făină un vârf de cuţit scorţişoară sare, piper Preparare: Vânăta se spală, se decojeşte şi se taie mărunt, după care se amestecă cu ceapa tocată. Compoziţia se condimentează, se lasă 30 de minute să se odihnească, apoi se stoarce de excesul de lichid. Separat, se bat ouăle cu făină şi scorţişoară, se toarnă peste vinete şi se amestecă bine. Preparatul se prăjeşte în tranşe, în ulei încins, obţinându-se aproximativ 10 omlete mici, rumenite pe ambele părţi.

Aperitive, Aperitive cu ouă, Bucătăria libaneză, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Vinete cu busuioc

Ingrediente: 1 lingură ulei 1 legătură busuioc, fără codiţe 2 linguriţe zahăr 3 căţei de usturoi 3 linguriţe sos de soia 3 vinete nu prea mari câţiva ardei iuţi Preparare: Se taie vinetele felii nu prea subţiri. Se zdrobeşte usturoiul şi se toacă ardeii iuţi. Busuiocul se curăţă de codiţe. Se încinge ulei şi se prăjesc ardeii iuţi şi usturoiul. Se adaugă feliile de vinete şi o cană de apă. Se acoperă şi se dă în clocot, apoi se fierbe 10 minute la foc mediu, până se înmoaie vinetele şi apa se evaporă. La sfârşit se adaugă sosul de peşte

Aperitive, Aperitive cu legume, Bucătăria thailandeză, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Vinete cu bame și tomate

Ingrediente: 2 vinete 250 g bame 1 roşie 1 ceapă albă 2 linguri pastă de tomate ulei, pentru prăjit sare şi piper Preparare: Ceapa se toacă mărunt şi se prăjeşte în ulei încins, se adaugă pasta de tomate şi roşia tăiată bucăţi; se lasă să scadă la foc mic, până devine un sos concentrat. Se taie capetele bamelor şi se prăjesc întregi în ulei fierbinte. Separat, se curăţă vinetele şi se taie în 4, în sensul lungimii, apoi se prăjesc în mult ulei. Bamele şi vinetele prăjite se aşază într-un ceaun, se presară piper şi sare, deasupra se toarnă sosul

Aperitive, Aperitive cu legume, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum

Mâncare bulgărească de carne şi legume

Ingrediente: 1 kg carne de vită tăiată cuburi 1 vânătă mare 4 cartofi tăiaţi cuburi 4 roşii tăiate cuburi 100 g fasole verde tăiată 2 ardei tocaţi 3 linguri unt 2 ouă 1 lingură făină sucul de la ½ lămâie sare, piper Preparare: Se taie vânăta felii şi se sărează, se lasă 1 oră la înmuiat, după care se scurge, se taie cuburi şi se amestecă cu cartofii, roşiile, fasolea verde şi ardeii. Carnea tăiată cuburi se condimentează cu sare şi piper, după gust, se prăjeşte pe ambele părţi, se acoperă cu apă şi se lasă 30 de minute să

Bucătăria bulgară, Carne de vită, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Carne de vită cu vinete

Ingrediente: 2 vinete mari 1 ardei verde, gras 150 g carne tocată, de vită sare, piper, după gust ½ ceașcă iaurt cu sare și usturoi Pentru garnisire: 1 lingură unt 1 lingură boia Preparare: Se coc vinetele și ardeiul și se curăță de coajă. Se toacă mărunt. Carnea tocată se sărează, piperează și se prăjește amestecând continuu. Pe un platou se face un pat din vinete și ardei, deasupra se întinde iaurtul, apoi se așază carnea tocată. Se garnisește cu unt și boia iute. Se servește cald.

Bucătăria arabă, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Vinete la cuptor

Ingrediente: 3 vinete decojite, tăiate bucăţi fine 4 cepe verzi, tocate 3 ouă bătute 500 g piept de pui fiert, cubulețe 250 g brânză cheddar, rasă 80 g brânză parmezan, rasă 80 g coriandru proaspăt tocat 2 felii de pâine neagră 3 linguri de unt 3 linguri smântână ½ linguriţă boia 1 vârf de cuţit sare ½ linguriţă piper negru boabe Preparare: Se încălzeşte o tavă în prealabil. Se pun bucăţile de vinete într-o oală de teflon, se acoperă cu apă sărată şi se lasă să fiarbă 15 minute, până acestea se înmoaie. Se scot apoi, se scurg de apă

Aperitive, Aperitive cu legume, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Carne de vită cu vinete

Ingrediente: 2 vinete mari, prăjite, curățate de coajă 1 ardei verde, gras 150 g carne tocată, de vită sare, piper, după gust ½ ceașcă iaurt cu sare și usturoi Pentru garnisire: 1 lingură unt 1 lingură boia Preparare: Se coc vinetele și ardeiul și se curăță de coajă. Se toacă mărunt. Carnea tocată se sărează, piperează și se prăjește amestecând continuu. Pe un platou se face un pat din vinete și ardei, deasupra se întinde iaurtul, apoi se așază carnea tocată. Se garnisește cu unt și boia iute. Se servește cald.

Carne de vită, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Baba ghanouj

Ingrediente: 1 vânătă 1 căţel de usturoi 4 linguri suc de lămâie 4 linguri pastă de susan 3 linguri apă 1 lingură ulei de măsline sare, piper, după gust Preparare: Se zdrobeşte usturoiul cu sare. Cu scobitoarea se găureşte vânăta, în câteva locuri, apoi se înveleşte cu o folie de aluminiu şi se coace pe grătar. Când se înmoaie, se pune ne în apă rece şi se curăţă de coajă, se scurge, se toacă mărunt, ca să se obţină un piure. În robotul de bucătărie se face un sos din pasta de susan, usturoiul zdrobit, apă şi sucul de lămâie.

Aperitive, Aperitive cu legume, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Crochete de vinete (Melitzanokeftedes)

Ingrediente: 2 căni pulpă de vinete 1 ceapă mică tocată făină 1 lingură praf de copt sare 1 ceaşcă pătrunjel tocat 2 ouă pesmet 1 ceaşcă brânză rasă (parmezan sau kefalograviera) piper Preparare: Se spală vinetele şi se înţeapă din loc în loc. Se fierb în apă cu sare, până se înmoaie. Se scurg bine de apă, se decojesc şi se îndepărtează seminţele. Se zdrobesc bine. Se bat ouăle bine, cu furculiţa şi se amestecă cu vinetele. Se adaugă pesmetul, praful de copt, ceapa şi pătrunjelul tocat. Se condimentează, după gust, cu sare şi piper. Dacă amestecul este prea moale,

Aperitive, Aperitive cu legume, Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum