Arhiva

Arhiva pentru tagul: vită

Ravioli de casă cu prosciutto

Ingrediente: 5 ceşti făină 3 ouă un vârf de cuţit sare 300 g carne de vită tocată 300 g prosciutto 100 g brânză ricotta 100 g pesmet pătrunjel proaspăt 100 ml smântână 1 ceapă 5 căţei de usturoi 10 linguriţe ulei de măsline sare, piper, nucşoară 10 linguriţe brânză pecorino Preparare Se amestecă făina cu puţină sare şi se adaugă ouăle. Se frământă 10 minute. Se modelează sub forma unei bile şi se lasă un sfert de oră să se odihnească, apoi iar se frământă 10 minute şi se pune deoparte. Se face un sos din ulei, boia, chili, piper

Pizza şi paste, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Ciorba fermierului

Ingrediente: 1 dovleac 2 cartofi dulci 250 g roşii din conservă 125 g orez 1,5 L supă de vită 1 foaie dafin câteva fire pătrunjel, tocate fin 2 linguri pudră de ceapă 1 linguriţă cimbru sare şi piper, după gust Preparare: Se toarnă supa de vită într-o oală şi se lasă să dea un clocot. Se curăţă cartofii, se taie cuburi şi se pun în supă; miezul de dovleac se taie şi l cuburi, apoi se împrăştie în supă, se amestecă bine şi se lasă să fiarbă. Se adaugă orezul, roşiile, foaia de dafin, pudra de ceapă, se condimentează cu

Reţeta săptămânii, Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri | Print | Nici o opinie pana acum

Ravioli de casă cu prosciutto

Ingrediente: 5 ceşti făină 3 ouă un vârf de cuţit sare 300 g carne de vită tocată 300 g prosciutto 100 g brânză ricotta 100 g pesmet pătrunjel proaspăt 100 ml smântână 1 ceapă 5 căţei de usturoi 10 linguriţe ulei de măsline sare, piper, nucşoară 10 linguriţe brânză pecorino Preparare Se amestecă făina cu puţină sare şi se adaugă ouăle. Se frământă 10 minute. Se modelează sub forma unei bile şi se lasă un sfert de oră să se odihnească, apoi iar se frământă 10 minute şi se pune deoparte. Se face un sos din ulei, boia, chili, piper

Pizza şi paste, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Paste spiralate cu dressing şi carne de vită

Ingrediente: 450 g paste spiralate 3 ceşti carne de vită 1-2 ceşti ardei 1 ceaşcă ţelină 1 ceaşcă ceapă roşie 1 castravete murat 3 cepe verzi 1 ceaşcă lapte 3 ceşti maioneză 1 ceaşcă smântână 1 linguriţă seminţe de mărar un vârf de cuţit piper Preparare: Se toacă carnea şi se căleşte. Se toacă ardeii, ţelina şi castravetele, iar ceapa se taie felii. Se fierb pastele şi se scurg, după aceea se clătesc cu apă rece. Se amestecă cu ardeii, carnea, ţelina, ceapa şi castravetele. Se face un dressing din condimente dizolvate în puţină apă, lapte, maioneză, smântână, mărar şi

Mâncăruri cu carne, Pizza şi paste, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Frigărui de ficat cu usturoi

Ingrediente: 500 g ficat de vită 5 căţei de usturoi zdrobit 150 g unt un vârf de cuţit mentă uscată sare, piper Preparare: Se zdrobeşte usturoiul, se freacă cu sare şi se amestecă cu ficatul tăiat cuburi. Deasupra se toarnă ulei, se presară mentă, sare şi piper, după gust, după care carnea se lasă 30 de minute să se marineze la rece. În final, bucăţile de ficat se înfig pe beţişoare, se prăjesc în unt încins, se scurg şi se servesc imediat cu salată de roşii.

Aperitive, Aperitive cu carne, Bucătăria libaneză, Fripturi, Mâncăruri cu carne | Print | Nici o opinie pana acum

Mâncare bulgărească de carne şi legume

Ingrediente: 1 kg carne de vită tăiată cuburi 1 vânătă mare 4 cartofi tăiaţi cuburi 4 roşii tăiate cuburi 100 g fasole verde tăiată 2 ardei tocaţi 3 linguri unt 2 ouă 1 lingură făină sucul de la ½ lămâie sare, piper Preparare: Se taie vânăta felii şi se sărează, se lasă 1 oră la înmuiat, după care se scurge, se taie cuburi şi se amestecă cu cartofii, roşiile, fasolea verde şi ardeii. Carnea tăiată cuburi se condimentează cu sare şi piper, după gust, se prăjeşte pe ambele părţi, se acoperă cu apă şi se lasă 30 de minute să

Bucătăria bulgară, Carne de vită, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Chiftele dulci-acrişoare

Ingrediente: 1 ardei gras verde 1 ardei capia roşu 1 linguriţă sos de peşte sare 3 linguriţe zahăr 1 linguriţă amidon 1 ceaşcă ulei 3 căţei usturoi 200 g ananas 1 vârf de cuţit piper 1 linguriţă sare 400 g carne tocată de vită 3 linguriţe oţet din vin de orez Preparare: Se toacă usturoiul şi se condimentează cu sare şi piper, apoi se omogenizează cu carnea tocată. Se modelează chiftele mici care se prăjesc în ulei încins. Se scurge ananasul conservat şi se toacă ardeii. Se adaugă toate peste chiftelele aproape prăjite şi se lasă câteva minute la foc

Aperitive, Aperitive cu carne, Bucătăria thailandeză, Carne de vită, Mâncăruri cu alcool, Mâncăruri cu carne, Peşte, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Cheeseburger argentinian

Ingrediente: 500 g carne de vită, tocată 100 g șuncă afumată 2 ouă fierte tare 1 ou 2 roșii potrivite 100 g brânză mozzarella 4-6 chifle de pâine unt sare, piper, după gust pătrunjel tocat 2 linguri coriandru tocat Preparare: Carnea tocată se omogenzează cu un ou, coriandru, pătrunjel, sare și piper, după gust. Se formează niște bile, care se tasează și se prăjesc în ulei, 7-10 minute pe fiecare parte sau până sunt făcute. Se taie chiflele în două, dar nu de tot, se pun chiftelele din carne, deasupra o felie de șuncă, o felie subțire de brânză și

Aperitive, Aperitive cu brânză, Bucătăria argentiniană, Mâncăruri cu brânză, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Carne de vită cu vinete

Ingrediente: 2 vinete mari, prăjite, curățate de coajă 1 ardei verde, gras 150 g carne tocată, de vită sare, piper, după gust ½ ceașcă iaurt cu sare și usturoi Pentru garnisire: 1 lingură unt 1 lingură boia Preparare: Se coc vinetele și ardeiul și se curăță de coajă. Se toacă mărunt. Carnea tocată se sărează, piperează și se prăjește amestecând continuu. Pe un platou se face un pat din vinete și ardei, deasupra se întinde iaurtul, apoi se așază carnea tocată. Se garnisește cu unt și boia iute. Se servește cald.

Carne de vită, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Marha terkercs (carne de vițel umplută)

Ingrediente: 2 kg cotlet de vițel, fără os 1 kg ceapă roșie, tocată 10 ouă 300 ml ulei sare, piper, paprika dulce, după gust vegeta 1 legătură frunze de pătrunjel, proaspete 1 franzelă mică, veche de 2-3 zile Preparare: Se spală bine carnea, se taie felii și se bat bine, se sărează, piperează. Ceapa se taie mărunt, apoi se călește cu puțină paprika dulce sau 2 lingurițe pastă de gogoșari în 300 ml ulei, la foc mic. Separat, se înmoaie pâinea în apă, doar miezul și se stoarce de apă, se dă prin mașina de tocat o singură dată, după

Bucătăria maghiară, Carne de vită, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum