Arhiva

Arhiva pentru tagul: zmeură

Tort dietetic cu ananas

Ingrediente: 1 kg orez cu lapte vanilat ½ cutie de compot de ananas 200 g zmeura Preparare: Peste orezul cu lapte, fiert şi răcit, se aranjează feliile de ananas. În zeama compotului se fierbe 10 minute zmeura. După ce se răceşte zmeura, se aşază grămăjoare peste feliile de ananas. Se serveşte rece.

Deserturi, Reţeta zilei, Torturi | Print | Nici o opinie pana acum

Desert cu piersici şi zmeură la cuptor

23 mai – 1929: Prima animaţie Mickey Mouse cu sunet, „Copilul carnavalului”, este lansată. 1934: Faimoşii delicvenţi americani Bonnie Parker şi Clyde Barrow au fost ucişi într-un asalt al forţelor de ordine. Ingrediente: 2 piersici coapte 125 g zmeură 2 linguri miere 20 g unt puţină scorţişoară 1 lămâie verde Preparare: Se încălzeşte cuptorul în prealabil. Se spală lămâia, se curăţă şi un sfert din coajă se tocă fin. Se decojesc piersicile şi se taie bucăţi. Se pregăteşte o tavă pentru cuptor, se întinde o bucată folie de aluminiu şi se aşază bucăţile de piersică în mijloc. Se presară zmeura,

Deserturi, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Pepene cu fructe roşii

22 mai – 1948: Guvernul Petru Groza îi retrage cetăţenia regelui Mihai I şi altor membri ai familiei regale. În 1997, fostului rege Mihai i se redă cetăţenia română. 1960: Un cutremur de 9,5 pe scara Richter a lovit Chile; cel mai puternic seism înregistrat. 1990: Microsoft lansează sistemul de operare Windows 3.0. Ingrediente: 1 pepene galben 100 g căpşuni 500 ml smântână 200 g zahăr pudră fructe roşii, pentru ornat: căpşuni, zmeură, coacăze, mure… 10 bezele Preparare: Se presează pepenele piure; smântâna se bate spumă şi se îmbină cu zahărul pudră, apoi cu piureul de pepene. Se pisează zmeura

Deserturi, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Meli-melo de fructe

21 mai – 1961 : A avut loc premiera spectacolului „Cum vă place”, de William Shakespeare, în montarea lui Liviu Ciulei, la Teatrul „Lucia Sturza Bulandra”, cu Clody Bertola în rolul Rosalindei, moment de referinţă pentru dezvoltarea teatrului românesc. 1965 : Debutează la Televiziunea Română, emisiunea „Teleenciclopedia” -record de audienţă până în anul 1990. 1971 : A avut loc, la Bucureşti, prima audiţie a compoziţiei „Masa Tăcerii”, de Tiberiu Olah, lucrare ce încheie tripticul său brâncuşian. Ingrediente: 1 măr 1 kiwi 50 g zmeură câteva bucăţi de revent 2 linguriţe dulceaţă de căpşuni 10 frunze de mentă proaspătă, tocate mărunt

Deserturi, Reţeta zilei | Print | 1 Opinie

Orez cu fructe

6 mai – 1639: A fost încheiată construcţia Bisericii “Trei Ierarhi” din Iaşi, ctitorie a domnitorului Vasile Lupu, adevărată bijuterie arhitectonică; aici se află mormintele lui Alexandru Ioan Cuza, Dimitrie Cantemir şi Vasile Lupu. 1994: Inaugurarea oficială a tunelului de sub Canalul Mânecii, considerat de experţi ca “lucrarea secolului”. Eurotunelul, cu o lungime de 50,3 km, situat la o adâncime cuprinsă între 25 si 45 de metri sub fundul mării, a costat 10 miliarde de lire sterline. Se naște în 1861 Tagore – scriitor, poet indian, supranumit Sufletul Bengalului – laureat al Premiului Nobel pentru Literatură, în 1913. Ingrediente: 50

Orez, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Plăcinţele cu brânză şi zmeură

Ingrediente: 350 g făină 100 g zahăr 150 g unt 15 linguri brânză dulce 250 g zmeură 2 linguri zahăr brun 1 lingură miere un vârf de cuţit scorţişoară Preparare: Se freacă untul cu jumătate din zahăr, se aromează cu scorţişoară şi se amestecă cu făină. Aluatul rezultat se acoperă, se lasă 1 oră la rece şi se întinde. Se decupează cercuri cu ajutorul gurii unui pahar, se dă din nou la rece şi coace 20 de minute, până se rumeneşte. Separat, pentru cremă, se combină restul de zahăr cu jumătate din zmeură, miere şi scorţişoară. Se fierbe totul 10

Clătite / Plăcinte, Deserturi, Prăjituri, Prăjituri cu fructe | Print | Nici o opinie pana acum

Prăjitură cu zmeură

Ingrediente: 350 g făină 350 g zahăr 1 linguriţă praf de copt 5 ouă 150 g nucă de cocos 100 g gelatină de zmeură 150 ml lapte 250 g zmeură 250 g alune tocate Glazură 250 g brânză moale 70 g unt 1 linguriţă vanilie 150 g alune tocate 100 g zmeură stoarsă de suc 150 ml suc de zmeură 500 g zahăr pudră Preparare: Se amestecă făina cu zahăr, gelatină şi praf de copt, se incorporează ouăle, uleiul, nuca de cocos şi laptele, după aceea se bate totul bine cu piureul de zmeură şi 250 g alune tocate. Se

Deserturi, Prăjituri, Prăjituri cu fructe | Print | Nici o opinie pana acum

Prăjitură cu fructe de pădure

Ingrediente: 6 ouă 300 g făină 350 g zahăr 50 ml apă 50 g ciocolată 1 linguriţă coajă rasă de lămâie un vârf de cuţit praf de copt sare Crema 200 g unt 250 g zahăr 100 g fragi 100 g zmeură 100 g mure 3 albuşuri 350 g frişcă Preparare: Gălbenuşurile, 100 g zahăr şi un vârf de cuţit sare se freacă bine cu lingura de lemn, până se omogenizează. Se incorporează treptat făina cernută, praful de copt, coaja rasă de lămâie, ciocolată rasă şi apa. Separat, se bat albuşurile spumă, se combină cu restul de zahăr, apoi se

Deserturi, Prăjituri, Prăjituri cu fructe | Print | Nici o opinie pana acum

Tort cu zmeură

Ingrediente: 1 kg zmeură 250 g zahăr 500 g făină 1 lingură praf de copt un vârf de cuţit nucşoară 150 g unt 100 ml lapte 2 gălbenuşuri 2 albuşuri 500 g smântână dulce 1 linguriţă mentă verde tocată Preparare: Se amestecă zmeura cu 150 g zahăr şi se dă la rece. Separat, se face o compoziţie din făină, 50 g zahăr, praf de copt, nucşoară, unt, sare şi un amestec realizat din lapte şi gălbenuşuri. Aluatul se omogenizează, se toarnă în 2 tăvi unse şi se acoperă cu albuşurile bătute spumă. Deasupra se presară restul de zahăr şi se

Deserturi, Torturi | Print | Nici o opinie pana acum

Îngheţată cu iaurt şi zmeură

Ingrediente: 1 kg zmeură 100 g zmeură, pentru ornat 4 iaurturi 2 foi de gelatină 2 linguri smântână 4 linguri zahăr pudră Preparare: Într-un castron larg se amestecă iaurturile cu smântâna şi cu 2 linguri de zahăr; compoziţia se lasă deoparte. În acest timp, se fierbe zmeura în puţină apă iar când aceasta este pătrunsă bine, se pisează şi se combină cu gelatina înmuiată în prealabil în apă. Se pasează bine şi se adaugă zahărul rămas, apoi se toarnă peste crema din smântână şi iaurturi, se omogenizează cu telul, încât să se obţină o pastă spumoasă. Se presară 100 g

Deserturi, Îngheţate | Print | Nici o opinie pana acum